10 tips voor een actieve zomervakantie

Door De Redactie

De zomer is er. Hét seizoen om in je luie tuinstoel onder een boom te liggen en helemaal niks te doen. Maar wie na de vakantie niet 5 kilo zwaarder weer op kantoor wil verschijnen, kan ook tijdens de zomermaanden maar beter af en toe wat beweging inlassen. Gelukkig kan fysieke activiteit ook leuk zijn, dat bewijzen wij met deze 10 tips voor een actieve vakantie.

1. Als je geen buitenlandse reis geboekt hebt, ga dan op verkenning in eigen land. Wat denk je van een citytrip naar verborgen pareltjes als Brugge, Ieper of Hasselt? Een hele dag rondwandelen op zoek naar leuke winkeltjes en toffe bezienswaardigheden verbrandt meer calorieën dan je denkt!

2. Ga naar zee, niet om er op het strand te liggen (een paar uurtjes mag natuurlijk), maar wel om er te zwemmen, mini-golfen, fietsen en te wandelen. Het zongebruinde velletje krijg je er gratis bij.

3. De vakantie is hét moment om al die klusjes op te knappen die je al een heel jaar hebt uitgesteld. Ruim eindelijk de zolder op, geef je keuken een nieuw kleurtje of snoei de haag in de tuin. De voldoening achteraf zal enorm zijn, en je lijn zal er wel bij varen.

4. Probeer eens iets dat je nog nooit gedaan hebt: ga kajakken of mountainbiken in de Ardennen, volg een cursus windsurfen, of voor de echte durvers: waag jezelf aan een parachute- of een benjisprong. Fun verzekerd!

5. De zomer is het seizoen voor waterpret. Zoek een openluchtzwembad bij jou in de buurt, volg een cursus aquagym of ga zwemmen in een meer, vijver of aan zee. Wist je dat zwemmen één van de gezondste en doeltreffendste sporten is, omdat je al je spieren tegelijk aan het werk zet?

6. Maak van je wekelijkse fiets- of wandeltocht iets speciaals. Neem een gezonde picknickmand mee en verken plekjes waar je nog nooit bent geweest. Plan een sportieve daguitstap naar de kempen of de Vlaamse Ardennen en laat je verrassen door de prachtige natuur.

7. Heb je er altijd al van gedroomd om te leren paardrijden, maar is het er nooit van gekomen? De zomervakantie is het perfecte moment om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ga eens langs bij een manège in de buurt en maak je jeugddroom waar. Tijdens het paardrijden verbrandt je maar liefst 200 kcal. per uur!

8. Ga op zoek naar de nieuwste trends in de sportwereld en probeer ze samen met je vriendinnen uit. Deze zomer is Nordic walking ongetwijfeld dé hipste sport van het moment. Schrijf jezelf in voor een proefles, beleef de tijd van je leven én verbrandt calorieën zonder het te beseffen.

9. Als de zon schijnt, worden we vrolijk. En als we vrolijk zijn, durven we al eens gek doen. Wat dacht je van een ouderwets partijtje rolschaatsen? Wist je dat je tijdens het rolschaatsen dubbel zo veel calorieën verbrandt als tijdens een gewone wandeltocht? Vergeet wel je pols- en kniebeschermers niet aan te trekken!

10. Alledaagse klusjes zoals je auto of je fiets wassen, krijgen tijdens de zomervakantie meteen een feestelijk tintje. Trek je bikini aan, haal de emmer en de spons boven en zorg vooral voor héél veel schuim. De auto blinkt als nooit tevoren, jij verbrandt calorieën, en de buurman zal er blij om zijn!

Door Ans Vroom

Partner Content