10 tips voor een stralende zomer

Door De Redactie

In de zomer vraagt je lichaam om een andere verzorging dan tijdens de rest van het jaar. Volg onze tien tips en je straalt de hele zomer lang!

1. Bescherm je huid tegen uitdroging en beschadiging door de zon. Een droge huid accentueert rimpeltjes en lijntjes, dus hydrateer goed met een vochtinbrengende crème, liefst op basis van vitamine C. Deze antioxidant beschermt je huid tegen vrije radicalen (dat zijn schadelijke invloeden van buitenaf, het weer of vervuiling bijvoorbeeld) en herstelt beschadigingen door de zon.

2. Kies voor twee-in-één-crèmes. Een hydraterende crème mét zonnebescherming (factor 15 of hoger), bijvoorbeeld. Zonnebescherming gebruik je best het hele jaar door: blootstelling aan de zon veroorzaakt vroegtijdige huidveroudering.

3. Weet wat je eet. Kies voor voedingsstoffen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals groene bladgroenten, blauwe bessen, meloen… Ze stimuleren de collageenproductie. Zalm en eieren zijn dan weer prima eiwitbronnen: ze voeden je huid en herstellen beschadigingen.

4. Make-up: hou het simpel. Mascara, lipgloss, concealer en blush zijn alles wat je nodig hebt voor een stralende, zomerse look.

5. Vervang je scheermesjes regelmatig. Blote benen en uitstapjes naar het strand vragen om meer scheerbeurten. Vervang je scheermesje zeker elke week om snijwondjes door botte mesjes te vermijden. Of nog beter: ga langs het schoonheidssalon voor een waxbeurt, dan blijven de haartjes enkele weken weg.

6. Exfoliëren is de boodschap. Verwijder dode huidcellen met een milde peeling of een scrubhandschoen. Niet elke dag, want dan kun je de huid beschadigen. Maar één of twee keer per week is een prima idee.

7. Verwen je voeten. Haal eelt en dode huidcellen een keer per week weg, smeer voor je gaat slapen een laagje vochtinbrengende crème en verzorg je nagellak: niks zo lelijk als een afbladderend laagje.

8. Was je haar niet te vaak. Eén laagje shampoo per wasbeurt is echt voldoende om alle restjes van stylingproducten, chloor en zout te verwijderen.

9. Gekleurd haar vraagt om extra verzorging. Gebruik een speciale conditioner afgestemd op je haarkleur (bijvoorbeeld van Sunsilk, Dove…).

10. Geniet! Je buitenkant is de spiegel van je binnenkant. Wanneer je je goed in je vel voelt, zul je dit ook uitstralen.

Partner Content