10 vrouwen, 1 man onder vuur: Bart De Pauw

Door De Redactie

Tien bekende vrouwen stellen hún vraag aan één bekende man: Bart De Pauw. Een gesprek vol grappige, warme, verrassende momenten!

Tussen twee castings voor zijn eerste film "Loft" door, maakt Bart De Pauw graag even tijd. Door tien vrouwen onder vuur genomen worden? "Laat maar komen", reageert hij gretig. Twee uur later haalt hij opgelucht adem. "Ze hebben het me niet makkelijk gemaakt!" Had hij het dan anders verwacht? Een pak pittige bekentenissen, over ijdelheid, vlinders in de buik en aambeien.

Actrice Greet Rouffaer: "Kun je jezelf in je familienaam terugvinden?"

Bart De Pauw: "Zo trots of ijdels als een pauw? Ik ben in zekere mate wel een ijdeltuit, ja. Ik zie er graag goed en slank uit. Ook al is dat laatste niet evident. Ik heb met "Het geslacht De Pauw" op dat vlak toch wel enkele dingen opzijgezet. Op handen en voeten met mijn achterste bloot, om mijn aambeien te laten zien aan 7 acteurs, dat was even slikken. En voor de rest… Ik ben wie ik ben, ik kan er ook niet meer van maken. Fris gewassen door het leven stappen, dat is het enige wat ik kan doen."

Omroepster Saartje Vandendriessche: "Heb je gewichtsproblemen?"

Bart De Pauw: "Ik moet nog maar naar eten kijken en ik verdik al. Ik moet ongelofelijk opletten. Als ik naar een trouwfeest ben geweest, zie ik dat meteen op de weegschaal. Ook nu ben ik op dieet. Ik ben al negen kilo kwijt, heb er nog acht te gaan. Ik volg het FDH-principe. Fret de helft! En er moet altijd soep in huis zijn. Na twee borden soep stort ik me niet meer op de boterhammen. Ik word volgend jaar veertig, dan moet ik weer op mijn ideale gewicht staan. Een hele klus. Vooral omdat ik me tijdens zware projecten volledig laat gaan."

Supernanny Wendy Bosmans: "Ben je een geboren vader?"

Bart De Pauw: "Niet echt. Ik zag mezelf nooit als vader. Mijn vrouw daarentegen wist al heel jong dat ze drie kinderen wilde. Ik ben gewoon meegegaan in die flow, heb me daar niet al te veel vragen bij gesteld. En toch vond ik dat vaderschap de eerste jaren behoorlijk lastig. Die zorgende functie ging me niet zo goed af, zeg maar. Ik had het er moeilijk mee dat alles plots in het teken van die kinderen stond. Voor de meeste vaders worden kinderen leuker naarmate ze ouder worden. Dat is in mijn geval zeker zo. Quinten is nu 9, Amélie 6 en Charlotte 4. We hebben gemakkelijke kinderen. De jongste eist de meeste aandacht op. We noemen Charlotte onze tweeling: Charlie en Lotte. Ze telt voor twee. Een echte De Pauw dus. Quinten is dan weer serieuzer en Amélie leeft in één grote fantasiewereld.

Presentatrice Ilse Van Hoecke: "Hoe moet een vrouw eruit zien om haar aantrekkelijk te vinden?"

Bart De Pauw: "Ik val voor gezichten. Pretlichtjes in de ogen, een mooie lach, een guitige of stoute blik. Ik heb het niet zo voor de Véronique De Cocks en Phaedra Hostes van deze wereld. Te gekapt en te gebeeldhouwd. Geef mij maar Sofie Van Moll. Een schoon kopje, een guitige lach, net niet de perfecte maten…"

Ex-tennisster Dominique Monami: "Als je voor één dag een vrouw zou zijn, wat zou je dan zeker willen doen?"

Bart De Pauw: "Ik zou de hele dag naar mijn borsten kijken. (lacht) En de venten zo zot mogelijk maken. Een een echte "allumeuse" zijn. Lijkt me heerlijk."

Lees het volledige "man-onder-vuur"-interview van Bart De Pauw in Libelle 07 (14 februari 2008)!

 

Partner Content