Getty Images

15x boeken om te lezen bij de haard

Door Annelies Dyck

Met deze romans nestelen wij ons deze kerstvakantie met plezier onder een dekentje, mét een kop thee erbij.


Nog meer inspirerende boekentips? Die vind je elke dag in onze Facebook-groep ‘Libelle Leesclub’, waar onze leden al hun favorieten met elkaar uitwisselen! De ideale plek voor echte boekenfans!


9 gloednieuwe toppers + 3 reeksen

1

‘De liefdesbrief’ – Lucinda Riley

Eerste zin: “Langzaam liep ze de zitkamer in, naar de haard. Het was koud vandaag en het hoesten was verergerd. Ze liet haar broze lijf op een stoel zakken en pakte de nieuwste editie van The Times van tafel om de overlijdensberichten te lezen onder het genot van haar gebruikelijke English breakfast-thee.”

 

Afgelopen zomer overleed Lucinda Riley, bestsellerauteur van de immens populaire ‘Zeven zussen’-serie. Deze stand-alone is wellicht haar spannendste roman ooit. In ‘De liefdesbrief’ doet de jonge journaliste Joanna verslag van de uitvaart van Sir James Harrison, een wereldberoemde acteur. Nadien ontvangt ze een mysterieuze brief, met aanwijzingen die naar een explosief geheim lijken te leiden dat de acteur zeventig jaar lang kon verbergen…

 

Ontdek het boek hier.

2

‘De oogstmeisjes’ – Nikola Scott

Eerste zin: “Vechten of vluchten. Violet had Barker erover horen praten met een andere chauffeur, een paar avonden geleden, toen haar moeder en zij naar buiten kwamen na de theevisite bij Sally Vaughn.”

 

De Londense journaliste Frankie moet een reportage schrijven over haar grootmoeder Violet, een beroemdheid in de societywereld. Ze ontdekt dat haar oma enkele gebeurtenissen uit het verleden angstvallig stil wil houden. Wat is er met haar gebeurd in de zomer van 1940 in Somerset, toen ze aan het begin van WO II aan de slag ging op het landgoed Winterbourne Orchard?

 

Ontdek het boek hier.

3

‘Stille nacht’ – Danielle Steel

Eerste zin: “Je moeder is dood, Bethanie. Het wordt tijd dat je dat onder ogen ziet. Je kunt er niet eeuwig voor weglopen.”

 

Als de jonge Emma wakker wordt uit een coma, kan ze niet praten en is ze haar geheugen kwijt. Ze voelt zich verloren en ontzettend alleen. Maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek. Emma’s tante Whitney laat, in tegenstelling tot haar moeder, alles vallen om haar nichtje te helpen.

 

Een verhaal van liefde, hoop en veerkracht van de wereldberoemde
Danielle Steel, die al ruim honderd romanceverhalen op de teller heeft staan.

 

Ontdek het boek hier.

4

‘Dochters van de Dordogne’ – Dinah Jefferies

Eerste zin: “Was het maar vast het einde van de zomer, zodat ze de geur kon opsnuiven van zondoorstoofde dennen en sparren, en de vinken en spreeuwen tussen de takken heen en weer kon zien fladderen.”

 

In het dal van de Franse Dordogne, aan de rand van een lieflijk dorpje, hopen drie zussen op een spoedig einde van de Tweede Wereldoorlog. Maar dan komen ze ongewild tussen twee vuren te staan en komt een familiegeheim aan het licht…

 

Het eerste deel in een nieuwe trilogie van de Britse bestsellerauteur Dinah Jefferies.

 

Ontdek het boek hier.

5

‘De reis van haar leven’ – Ruth Kornberger

De reis van haar leven

Eerste zin: “Tot vlak voor Pasen lag er sneeuw. Fijn voor de schilders van winterlandschappen, maar Maria kon niet wachten tot de dooi intrad.”

 

Nederland, eind zeventiende eeuw. Om te ontsnappen aan haar ongelukkige huwelijk, probeert de Duitse natuuronderzoeker Maria Sibylla Merian haar droom waar te maken: de oversteek naar het verre Suriname wagen om daar vlinders in het tropisch regenwoud te bestuderen.

 

Een meeslepend verhaal gebaseerd op het waargebeurde leven van een biologe die haar tijd ver vooruit was.

 

Ontdek het boek hier.

6

‘Alle sterren aan de hemel’ – Sarah Lark

Alle sterren aan de hemel | Sarah Lark | Avonturenromans | 9789026156076 | Standaard Boekhandel

Eerste zin: “ ‘Schiet nu toch, Julius!’, riep Helena toen de enorme beer in zijn schootsveld kwam. De drijvers dreven het wild het gebied in dat werd omsingeld door de zesenveertig jachtgasten van Landgoed Grossgerstorf.”

 

Hannover, 1910. De liefde tussen de Joodse Mia en de adellijke Julius wordt niet geaccepteerd door hun omgeving. Ze emigreren naar Nieuw-Zeeland om een paardenfokkerij op te zetten, tot de oorlog uitbreekt…

 

Ontdek het boek hier.

7

‘Het familiegeheim van Florence Grace’ – Tracy Rees

Eerste zin: “Die verdomde pony had weer gebokt. Het moest wel het hatelijkste, koppigste schepsel van de West Wivel Hundred zijn.”

 

Florence Buckley leidt een simpelweg gelukkig bestaan bij haar oma op de uitgestrekte heidevelden van Cornwall. Wanneer Florences oma overlijdt, komt er een lang verborgen geheim aan het licht: Florence blijkt familie te zijn van de rijke en beruchte familie Grace. Halsoverkop verhuist ze van het ruige platteland naar de sprankelende grote stad waar weelde, luxe én de mysterieuze Turlington Grace naar haar lonken.

 

Benieuwd naar de auteur? Hier lees je meer over Tracy Rees.

 

Ontdek het boek hier.

8

‘Geef nooit op’ – Ellie Dean

Eerste zin: “Vechtend tegen de tranen lag Rita in de armen van haar vader, met haar wang tegen het ruwe kaki van zijn uniformjasje.”

 

Cliffehaven, 1940. Als haar vader naar het front moet, blijft de zeventienjarige Rita achter. Ze probeert haar droom om bij de luchtmacht en de brandweer te geraken, waar te maken. Na veel teleurstellingen belandt ze moederziel alleen in Peggy Reilly’s pension. Daar groeit de hoop om haar geliefden terug te vinden…

 

Ontdek het boek hier.

9

‘Het winterse avontuur’ – Karen Swan

Eerste zin: “ ‘Ik geloof bijna niet dat het je is gelukt een pick-uptruck te regelen.’ Lee keek, onder de indruk, rond in het sobere interieur van de oude Toyota Hilux.”

 

Ex-oorlogsfotografe Lee woont in Amsterdam met haar vijfjarige zoon. Haar hele leven staat op zijn kop als ze plotseling een boek in haar fietsmandje vindt, met ‘HELP’ erin. Ingehaald door haar verleden zal ze haar traumatische herinneringen onder ogen moeten komen…

 

Benieuwd naar de auteur? Hier lees je meer over Karen Swan.

 

Ontdek het boek hier.

10

‘Hildes beproeving’ – Marie Lamballe

Dit is de opvolger van ‘Hildes droom’.

 

Eerste zin: “Een enorme dreun, als een explosie. Serviesgoed rinkelt, de vloer schokt, de wanden trillen. Bij de draaideur dwarrelt pleister van het plafond. Drie, vier seconden lang, dan stopt het. Als verstijfd staat Hilde naast de taartvitrine, het dienblad met twee keer ontbijt voor tafeltje zeven in haar handen geklemd.”

 

Wiesbaden, 1951. Café Engel krijgt te maken met concurrentie. Het modernere café König heeft zich gevestigd naast het traditionele café van de familie Koch. Terwijl Hilde Koch tevergeefs probeert om haar ouders ervan te overtuigen café Engel te moderniseren, dreigt ook haar zwaarbevochten liefde te mislukken.

 

‘Hildes beproeving’ is deel twee in een onvergetelijk familie-epos dat zich afspeelt in de roerige jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog.

 

Ontdek het boek hier.

11

‘Sarahs vertrouwen’ – Paula Stern

Dit is de opvolger van ‘Corinnes toekomst’.

 

Eerste zin: “De wind was niet langer bijtend koud en waaide op die vroege ochtend zacht door de straten. Hij streelde Corinnes gezicht en speelde met haar krullen, zonder dat ze huiverend de kraag van haar jas moest opslaan.”

 

Deze meeslepende roman is het vervolg op ‘Corinnes toekomst’ en gaat over Corinne, de erfgename van een beroemd koffie-imperium. In dit deel gaat ze verder op onderzoek uit naar het verleden van haar grootvader. Hij koos tijdens de oorlog de kant van de nazi’s, wat resulteerde in een verloren thuis en verbroken familiebanden. In een poging om zijn jonge gezin te onderhouden, begon hij koffie te smokkelen.

 

Ontdek het boek hier.

12

‘Sophia’s wens’ – Corina Bomann

Dit is de opvolger van ‘Sophia’s hoop’.

 

Eerste zin: “De januarihemel hing zwaar en loodgrijs boven de zee. Alleen aan de horizon kwam zo nu en dan een zwak roze schijnsel tussen de wolken tevoorschijn. Een ijzige wind streek langs mijn gezicht en kroop onder mijn jas.”

 

Parijs, 1929. De lichtstad lijkt Sophia geen geluk te brengen. Na een traumatische ervaring heeft ze het gevoel dat ze de liefde nooit meer zal vinden. Is Europa misschien te klein voor een vrouw die groots denkt? Ze besluit de grote oversteek te maken naar Amerika en daar, in New York, begint haar leven weer kleur te krijgen.

 

Dit is het vervolg op ‘Sophia’s hoop’ in de ‘Kleuren van schoonheid’-trilogie. Volgend jaar komt er nog een derde deel in de reeks.

 

Benieuwd naar de auteur? Hier lees je meer over Corina Bomann.

 

Ontdek het boek hier.

Uit: Libelle 51/2021 – Tekst: Annelies Dyck

 

MEER LEESPLEZIER:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content