2de film voor Wickie de Viking

Door De Redactie

Wie de eerste langspeelfilm van Wickie de Viking ooit zag, weet dat vader Halvar niet meteen hoog oploopt met de vikingkunsten van zijn zoon Wickie. Of daar in deze tweede film verandering in komt, valt nog af te wachten...

Wanneer wordt de kleine Wickie nu eindelijk een echte Viking? Deze vraag laat zijn vader Halvar geen ogenblik met rust. Maar als de verschrikkelijke Sven de hoofdman van Flake ontvoert, kan Wickie zich onverwachts bewijzen in "Wickie en de Schat van de Goden".

Als plaatsvervangend hoofdman leidt hij de sterke mannen en krijgt hij steun van de onverschrokken Svenja. Zij zetten koers uit naar de Kaap der Angsten, om Halvar uit Sven's burcht te bevrijden.

Maar het grootste probleem voor de Vikingen moet nog komen. Op een stormachtige zee, tropische stranden met Walkuren en door gevaarlijke ijsvelden, vechten zij zich een weg naar een geheime locatie. Dé plek waar ook de schat van de legendarische goden verstopt zit. De verschrikkelijke Sven zet alles op alles om deze te krijgen. Alleen Wickie kan hem stoppen, met behulp van zijn slimme ideeën.

Meer info: www.wickiefilm.be
Vanaf 4 juli 2012 in de bioscoop
Met stemmen van Bart De Pauw, Vic De Wachter, Thomas Van Goethem, Tom Lenaerts en Frans Bauer.

Partner Content