3 ontspannende weekends in Vlaanderen

Door De Redactie

Je hebt een hectische werkweek achter de rug en verlangt naar niets meer dan rust en stilte. Verlaat je eigen stekje en trek een weekend lang het Vlaamse land in. Hier tippen wij over drie charmante B&B’s met net dat tikkeltje meer.
 

Op de heide in Waasmunster
B&B Eco Royal, waar ecologie en luxe hand in hand gaan

Op zo’n 30 km van Antwerpen en dito van Gent ligt de groene gemeente Waasmunster. Hier vind je in het uitgestrekte bos- en heidegebied en langs de oevers van de Durme de nodige rust en ontspanning. Midden in dit ‘Soete land van Waes’ ligt ook de luxe B&B Eco Royal. Een hartelijke ontvangst, twee gezellige, mooi ingerichte kamers en een exclusief Cava-ontbijt verkwikken hier in minder dan geen tijd je vermoeide ziel. Heb je nog een steuntje in de rug nodig, dan kun je voor massages en andere lichaamsbehandelingen terecht in het gezondheidscentrum Het Kuurhuis.

In het glooiende landschap van Haspengouw
B&B De Vrijheerlijckheid, Provençaalse sfeer in eigen land

Aan de rand van het Limburgse Hoeselt, op zo’n 15 km van Maastricht, ligt de charmante B&B De Vrijheerlijckheid. De gerestaureerde hoeve uit 1831 ligt midden in het groen en telt vier luxueuze kamers met alle moderne voorzieningen. ’s Morgens word je verwend met een rijkelijk ontbijt en overdag kun je lekker ontspannen in de sauna, hamam of jacuzzi. Wil je er op uit, dan biedt het prachtige heuvellandschap met zijn pittoreske dorpjes tal van wandel- en fietsmogelijkheden.

In het heuvelland aan de Franse grens
B&B De Rentmeesterhoeve, historische gezelligheid met modern comfort

Vlak bij de Franse grens, op 40 km ten zuiden van de kustgemeente De Panne, ligt het geklasseerde domein van het voormalige kasteel van Reningelst. Hier werd in de nog resterende kasteelhoeve in 2008 de karakteristieke B&B De Rentmeesterhoeve geopend. Na een verkwikkende nachtrust in een van de vier ruime kamers, elk met open haard en luxe badkamer, geniet je in het restaurant van een verfijnd ontbijtbuffet bij het haardvuur met zicht op de vijver en de Vedastuskerk. Rust en stilte vind je overal in het Poperingse Hoppeland en het Heuvelland. Raak je de stress nog niet kwijt, dan kun je na een ontspannende lichaamsmassage op je kamer even gaan uitwaaien aan zee.

Wil je er even tussenuit?
Boek hier een goedkoop hotel

(Bron: www.orbiville.be)

 

Partner Content