Valentijn (of niet): 4 liefdesboeken om te ontdekken

Door De Redactie

Of je nu op 14 februari de liefde viert of het aan je laat voorbijgaan, het valt niet te ontkennen dat de mooiste boeken over de liefde gaan. Deze vier boeken, geselecteerd door hoofdredactrice Janneke Siebelink (de hoofdredacteur van het Bol.com leesmagazine),veroverden onze harten. Van praktisch advies tegen hartenzeer tot adembenemende liefde!

Afrodite – Isabel Allende

Isabel Allendes bestseller over de kunst van eten en erotiek. Afrodite is een schitterend geïllustreerd boek met tientallen verhalen en anekdotes over voedsel en liefde. Isabel beschrijft op aanstekelijke wijze de geschiedenis van de afrodisiaca en de verschillen tussen diverse culturen als het gaat om de combinatie van eten en erotiek. In de tweede helft van het boek staan recepten die vele uren grenzeloos genot garanderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van gerechten als ‘Zalmverleiding’, ‘Bacchusconsommé’, ‘Pikant Konijn’ en ‘Frambozenhoning’?

De kleine relatietips voor dummies – Angèle Nederlof en Sjaak Vane

Dit handige boekje staat vol bruikbare tips voor een hechte vriendschap en meer intimiteit in een relatie. In tien hoofdstukken lees je over het verloop van de ‘relatiedans’ en wat je kunt doen als je elkaar onbedoeld op de tenen trapt. De auteurs geven praktische adviezen over o.m. het stellen van grenzen, emoties delen, gezond ruziemaken, seks zonder verplichtingen en het contact met de (schoon)familie. Relatietherapeuten Angèle Nederlof en Sjaak Vane introduceerden als eerste in Nederland het concept ‘relatietherapieweekend’. Zij zijn levenspartners en publiceerden verschillende boeken over relaties.

Liefdesbang – Hannah Cuppen

Hannah Cuppen is zelf ervaringsdeskundige. Ze durfde zich kwetsbaar opstellen en schreef Liefdesbang vanuit haar jarenlange zelfonderzoek. Daarnaast interviewde ze heel wat mensen over hun ervaringen met verlatingsangst en bindingsangst. Haar oplossingsgerichte boek biedt, naast inzichten en tips, ook veel authentieke verhalen uit de praktijk. Het laat zien hoe je je hart kunt openen voor jezelf en daarna voor de ander. Zo krijgt de liefde een eerlijke kans. Het leesmagazine van Bol.com bracht een video-interview met Hannah die het bekijken waard is.

De boekenapotheek – Ella Berthoud

In dit ‘medisch handboek’ worden meer dan 320 aandoeningen van midlifecrisis en slapeloosheid tot gebrek aan humor en constipatie beschreven. In totaal 550 romans bieden soelaas: de ene keer geeft het verhaal zelf afleiding, een andere keer werkt het ritme van het proza genezend. Ben je bijvoorbeeld na een teleurstellende relatie je geloof in de liefde verloren? Lees dan ‘1Q84’ van Murakami en word net als hoofdpersoon Tengo opnieuw verliefd op de liefde. Of vind je het jammer dat je vader geheelonthouder is? Laat hem dan ‘Naar de overkant van de nacht’ van Jan van Mersbergen lezen en hij zal ervan overtuigd raken dat het goed is om je af en toe te laten gaan.

Ella Berthoud en Susan Elderkin zijn twee gepassioneerde Engelse ‘bibliotherapeuten’ bij The School of Life, opgericht door onder anderen Alain de Botton.

Je ontdekt deze dichtbundels in jouw plaatselijke boekenhandel, de bibliotheek of op online platformen zoals Bol.com.

Lees zeker ook: 

Partner Content