4x boekenbeursplezier voor kinderen

Door De Redactie
Dit jaar staat de Antwerpse Boekenbeurs in het teken van kinder- en jeugdliteratuur. Alle activiteiten rond dat thema zijn te vinden onder de naam Volwassenen toegelaten.

Dit jaar staat de Antwerpse Boekenbeurs in het teken van kinder- en jeugdliteratuur. Alle activiteiten rond dat thema zijn te vinden onder de naam Volwassenen toegelaten.

1. LIVE LEZERSHOW. Kinderen kunnen dit jaar genieten van een leuke show met optredens van schrijvers en tekenaars. Voorleesmomenten, muziek en live illustraties. Dimitri Leue, alias de Boek-King, zal de kinderboekenshow in goede banen leiden. Wie de show wil bijwonen, moet een plaats reserveren via http://www.boekenbeurs.be/live-lezershow.  

  • Wanneer? 2,3,4,5 en 6 november, 14 u – 15 u
  • Waar? Blauw podium (1ste verdieping)

2.  PAVILDOEN. Vindt jouw kind het leuk om te tekenen en te knutselen? Dan moeten jullie zeker langsgaan bij het Pavildoen. Samen met kinderboekenmakers kunnen kinderen tussen drie en twaalf jaar hun creativiteit de vrije loop laten. Aan de hand van tips van professionals leren ze er de kneepjes van het vak.

  • Wanneer? Elke dag, uitgezonderd 9 en 10 november
  • Waar? Pavildoen (hal 4)

3. KINDER– EN JEUGDJURY SPEURTOCHT. Stichting Lezen, Boek.be en Vlieg organiseren samen een speurtocht voor kinderen tussen 4 en 16 jaar doorheen de zalen van de Boekenbeurs. Tijdens de tocht ga je op zoek naar de mooiste boeken van de Kinder- en Jeugdjury. Alle deelnemers krijgen achteraf nog een beloning.

  • Wanneer? Dagelijks, 10 u – 18 u
  • Waar? Stichting Lezen, stand 117 (hal 1)

4. JOMMEKES VERJAARDAGSFEEST. Jommeke bestaat 60 jaar en dat moet gevierd worden! Kom smullen van het gratis Choco-ontbijt, doe mee met de quiz ‘Wie is de grootste Jommekesfan’ en proef van de gigantische verjaardagstaart. Bovendien komen de tekenaar en Jommeke zelf ook op bezoek. Kinderen kunnen de hele dag knutselen, spelletjes spelen en genieten van voorleesmomenten.

  • Wanneer? 31 oktober, 10 u – 16 u
  • Waar? Blauw podium (1ste verdieping)
  • Mis zeker ook niet Ilse kookt op de boekenbeurs. Weet je niet goed waar eerst te kijken op de boekenbeurs? Neem anders eens een kijkje op ons kookboeken-verlanglijstje!

Afbeelding: © Boekenbeurs

Gastredacteur: Jill Van der Auwera

Partner Content