Fashionable Japanese woman reading book in park

5 boeken die je leven veranderen

Door De Redactie

Haal heil uit een goed boek. Een boek dat je kan begeleiden en tot nieuwe inzichten brengt. Onze 5 tips!

Haal meer uit jezelf

Sportcoach Paul Van Den Bosch is dé man achter topatleten als Sven Nys, Tim Wellens en Marc Herremans. In dit boek vertaalt hij zijn ervaring in de sportwereld naar veertig praktische tips & tricks die iedereen kan gebruiken om meer uit zichzelf en de ander te halen, op welk niveau dan ook.

Waarom wereldkampioen willen worden geen goed idee is, door Paul Van Den Bosch. € 17,95, uitgeverij Kannibaal.

Opgejaagd wild

De wereld wordt steeds complexer, ten koste van ons biologisch stresssysteem. Een psychiater en een journalist leggen uit waarom we zoveel moeite hebben om die veranderingen bij te houden, maar maken ook duidelijk hoe de nieuwste technieken ons brein kunnen helpen.

Ons overspannen brein, door Wilma de Rek & Witte Hoogendijk. € 18,95, uitgeverij Balans.

Van nadeel naar voordeel

Omdenken is een manier van denken waarmee je van een probleem een mogelijkheid maat, van een bedreiging een kans, van een nadeel een voordeel. Het leven zit niet altijd mee, maar soms kan tegenslag je juist sterker of gelukkiger maken.  Leer hoe je van elke ‘nee’, een ‘ja’ kunt maken, en van al het negatieve iets positiefs.

Ja. Omdenken als levenshouding, door Berthold Gunster. € 19,99, uitgeverij Lev.

Meer rust in je hoofd

Alles moet steeds sneller, meer en beter. Veel kinderen ontwikkelen tegenwoordig al faalangst in de peuterklas. Perfectionisme is een maatschappelijk probleem geworden dat mensen ongelukkig en ziek maakt. Dit boek reikt je eenvoudige manieren van denken, doen en voelen aan om verlichting te brengen bij jezelf of bij anderen.

Zeg me dat ik oké ben, door Marcel Hendrickx. € 19,99, uitgeverij Manteau.

Tijd bestaat niet

Mindtuningcoach Pieter Frijters windt er geen doekjes om: tijd bestaat niet. Ouderdom ook niet. Hooguit in onze gedachten. Mensen stoppen veel te vroeg met dromen, met lef, met leven. Dankzij de inspirerende voorbeelden, tips en oefenen in zijn boek, kan volgens hem iedereen vijf jaar ouder worden, en tegelijkertijd tien jaar jonger.

5 jaar ouder, 10 jaar jonger, door Pieter Frijters. € 14,95, uitgeverij Just Publishers.

Uit Libelle Happy & Healthy. Samenstelling: Alice Elliot

Partner Content