6 tentoonstellingen die je deze zomer moet gezien hebben

Door De Redactie

Heb jij nog geen plannen voor deze zomer? Plan dan eens een gezellige citytrip in eigen land met een leuk museumbezoek. Ook ideaal om te doen als het wat slechter weer is. Ontdek onze zomerfavorieten van artistiek design tot 70 jaar 'Suske & Wiske'

1.  A history of Belgian Fashion 


Ontdek onze ijzersterke modehuizen doorheen de tijd. De tentoonstelling schetst een uniek historisch beeld van het DNA van de Belgische mode, van de legendarische Antwerpse Zes met onder meer Dries van Noten, Walter Van Beirendonck en Ann Demeulemeester, tot de eigenzinnige creaties van Martin Margiela, A.F. Vandevorst en Raf Simons. Een echte aanrader voor modeliefhebbers.
 
Waar? BOZAR Paleis voor Schone Kunsten, Brussel
Wanneer? Van 11/6/2015 tot 13/9/2015
Prijs? Van 6 tot 12 euro
Meer info: BOZAR.be
 

2. Kamagurka in 't echt!

 
Kamagurka is een bekend cartoonist die zich de laatste jaren richt op schilderkunst. In deze overzichtstentoonstelling ontdek je zijn bekendste werken. Zijn stijl wordt gekenmerkt door eenvoudige figuren in opvallende kleuren die uit de context zijn getrokken. Een unieke beleving die af en toe een glimlach op je gezicht zal toveren. 
 
Waar? Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster in het Patershol, Gent
Wanneer? Loopt nog t.e.m. 13/9/2015
Prijs? Gratis
Meer info: Caermersklooster
 

3. The Family Meal

 
Benieuwd naar de sfeer aan een familietafel? De "familie maaltijd" tentoonstelling bestaat uit een reeks foto's van familie maaltijden en de vaak precaire voedsel situatie in enkele van de meest kwetsbare landen ter wereld. De tentoonstelling biedt ook informatie over de hulpacties van de Europese Unie aan deze landen ter verbetering van de vaak moeilijke levensomstandigheden.
 
Waar? Parlamentarium, Brussel
Wanneer? Van 3/6/2015 tot 20/11/2015
Prijs? Gratis
Meer info: The Family Meal
 

4. Open M

 
Museum M presenteert dit jaar zijn derde editie van Open M, een tentoonstelling met de meest uiteenlopende stijlen en materialen met negen opmerkelijke kunstenaars: Line Boogaerts, Ane Vester, Polien Boons, Johan Gelper, Sofie Haesaerts, Astrid Mingels, Kristien Daem, Niels Poiz en Denitsa Todorova. Een professionele jury en het publiek kiezen in augustus de twee kunstenaars van OPEN M die een solo in het FeliXart Museum krijgen. 
 
Onze chef lay-out Suzy haar docher Polien Boons is één van de negen geselecteerde kunstenaars: "Ik ben zo ontzettend trots op mijn dochter Polien! Elke keer opnieuw bezorgt ze mij kippenvelmomenten als deze. Ik duim voor haar en hoop dat ze een goede kans maakt voor de solo tentoonstelling."
 
 
Waar? Museum M, Leuven
Wanneer? Van 25/06/2015 t.e.m. 30/08/2015
Prijs? Vanaf 9 euro (kinderen t.e.m. 12 jaar gratis)
Meer info: MLeuven.be
 

5. Dichterlijke Beelden

 
Geniet van de mooiste poezië in de groene natuur. Verscholen tussen bomen en planten, ontdek je er een levendige collectie kunstwerken van beeldende artiesten uit Vlaanderen en Nederland. Ieder beeld draagt een gedicht, ieder gedicht een beeld. Een ideale familieuitstap bij mooi zomerweer!
 
Waar? Arboretum Kalmthout, Kalmthout
Wanneer? Van 1/6/2015 t.e.m. 30/8/2015
Prijs? Vanaf 7 euro (kinderen t.e.m. 12 jaar gratis)
 

6. 70 jaar 'Suske & Wiske'

Aandacht stripliefhebbers! Beleef deze zomer een unieke tentoonstelling van de legendarische avonturen van 'Suske & Wiske' aan zee. Ontdek originele tekeningen van Willy Vandersteen, decorstukken, interactieve spelletjes, gadgets en uiteraard strips. Ook een topper voor de kinderen!

Waar? Wielingencentrum, Wenduine
Wanneer? Van 1/7/2015 t.e.m. 31/8/2015
Prijs? Geen vermelding
Meer info: Expo Suske & Wiske
 

Partner Content