Getty Images

6 activiteiten voor moeders en dochters tijdens de kerstperiode

Door Celine Werner

Hoe je de kerstperiode onvergetelijk kunt maken? Door ze zo intens mogelijk met je mama of met je dochter te beleven. Dus neem die agenda bij de hand en plan allerlei activiteiten in die jullie samen kunnen doen, óók als jullie niet in elkaars bubbel zitten. 

Als je kerstboom nog niet versierd is

Het juiste moment nog niet gevonden om de boom te versieren? Oeps. Maak samen de nodige tijd vrij om de klus te klaren. Start Zoom, Google Teams, FaceTime of je andere favoriete videocall-app op en het versierplezier kan beginnen. En vergeet die kerstmuziek niet!

kerstboom kleuren
Shutterstock

Kerstkoekjes à volonté

Je mama of dochter van lekkers voorzien kan ook in coronatijden. Bak een lading van elkaars favoriete koekjes (dat kan ook samen via videocall) en bezorg ze nadien aan de deur (hou het contactloos en laat eventueel een prachtige blikken doos achter aan de deur). Nadien kunnen jullie er misschien samen een online koffiepauze mee houden! Hebben jullie niet meteen een geheim familierecept bij de hand? Dan zijn deze recepten van Libelle Lekker een aanrader!

Rudolfjes
Libelle Lekker

Een lange wandeling

Als jullie anderhalve meter afstand bewaren en een mondmasker meenemen, behoort een fikse wandeling zeker nog tot de mogelijkheden. Breng eventueel een thermos heerlijk warme thee en een doosje koekjes mee om in openlucht te vieruren – coronaproof, natuurlijk. Nog op zoek naar inspiratie? De leukste uitstapjes vind je hier.

wandeling corona
Getty Images

Een gezellige filmavond

Een veel te grote pot popcorn, twee onmisbare glazen wijn of kopjes chocolademelk en het gezelschap van je mama of dochter, maken van die kerstfilmmarathon jaar na jaar een geslaagd moeder-dochtermomentje. Onmogelijk als je niet in elkaars bubbel vertoeft? Nee hoor: dankzij verschillende apps en tools kun je synchroon naar dezelfde film kijken én er soms zelfs live bij chatten. Zoek bijvoorbeeld Teleparty (het vroegere Netflix Party), Rave of GroupWatch eens op!

tussendoortjes zonder schuldgevoel
Getty Images

Spelletjesavond

Zijn jij en je mama verzot op (bord)spelletjes en organiseren jullie normaal gezien regelmatig een leuke game night? Haal dat competitiebeestje in jezelf maar opnieuw naar boven, want ook online kun je elkaar uitdagen tot een spannend spel! Houseparty kende je misschien al, maar ook wie graag een kaartje legt, komt op het internet aan z’n trekken. Nodig 2 andere kaarters uit en speel bijvoorbeeld een spelletje manillen of kleurenwiezen. Zijn jullie eerder verwoede quizzers? Boks dan eens zelf een quiz in elkaar met Kahoot.

Getty Images

Een en al nostalgie

Samen naar familiealbums kijken, da’s een traantje wegpinken, maar vooral lachen en gieren om die geweldige herinneringen. Ook dit jaar kan dat, al moet je het iets creatiever aanpakken: maak elk een mini-fotoalbum voor elkaar met jullie favoriete foto’s samen. Da’s nog eens fantastische post! Geen knutselwonder? Dan is een leuke powerpointpresentatie misschien meer jouw ding.

Getty Images

Ook over kerst:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content