De gezellige geur van Kerstmis: 6x tips om je huis naar kerst te doen ruiken

De gezellige geur van Kerstmis: 6x tips om je huis naar kerst te doen ruiken
Getty Images

De kerstboom staat en heel je huis baadt in de kerstsfeer. Haal ook die typische, gezellige geur van kerst in huis met deze tips!

It’s beginning to smell a lot like Christmas

Hoe Kerstmis ruikt? Dat is voor iedereen persoonlijk. Voor de een is het de geur van kaneel of een spar, voor de ander is het dampende glühwein of warme chocolademelk. Hieronder vind je alvast enkele tips om de geur van kerst in je huis te verspreiden.

1. Een pannetje met potpourri

Zet een pannetje met water op een laag vuur met allerlei geurige ingrediënten. Kaneel, kruidnagel, sinaasappelschillen en misschien zelfs dennengroen, of nog andere zaken die bij jou een nostalgisch gevoel opwekken.

2. Haal écht kerstgroen in huis

Ga je ieder jaar vastberaden voor een kunstkerstboom? Dan mis je misschien wel de geur van een authentieke boom. Een echte kerstkrans of wat groen in een vaas plaatsen kan wonderen doen.

3. Bakken maar!

Heerlijk, het aroma van versgebakken koekjes. Met deze schattige kerstkoekjes haal je meteen het beste van de feestdagen in huis!

4. Kerstkaars

Wist je dat er kaarsen met kerstgeur bestaan? Dit exemplaar van Yankee Candle ruikt bijvoorbeeld naar mandarijn, eucalyptus, zilverspar, dennennaalden en andere geuren die je meteen aan kerst doen denken (€ 30,95 bij bol.com).

5. Een kopje kerst

Wie Kerstmis zegt, zegt winter, en zegt een heerlijk kopje thee om je aan op te warmen.  De smaak en het aroma van de Yogi Tea Christmas Tea brengen je razendsnel in kerstmodus (€ 3,49 bij Holland & Barrett).

6. Kerst in een zakje

Geurzakjes zijn fantastisch om in je huis te bewaren: geef ze een mooi plekje, hang ze in je kleerkast of op eender welke plaats waar je van een subtiele geur wilt genieten. Schud ze af en toe op en ze gaan maanden mee! Deze mooie zakjes ruiken naar peperkoek, Scandinavisch bos, kaneel en honing (Maisons du Monde, € 4,99).

Meer kerst:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)