Zo laat je je huis naar kerst ruiken

Zo laat je je huis naar kerst ruiken
© Getty Images

De kerstboom staat, en ook de rest van het huis baadt in de kerstsfeer, maar toch heb je het gevoel dat je nog iets mist. Misschien is het wel de typische kerstgeur die ontbreekt? Geen nood, met deze handige tips haal je meteen dat specifieke, gezellige kerstaroma in huis.

It’s beginning to ‘smell’ a lot like Christmas

Hoe Kerstmis ruikt, dat is voor iedereen persoonlijk. Voor de een is het de geur van kaneel of een spar, voor de ander is het dampende glühwein of hete chocolademelk. Hieronder vind je alvast enkele tips om uit te proberen, zodat je ontdekt welk parfum bij jou het ultieme kerstgevoel oproept.

Een pannetje met potpourri

Zet een pannetje met water op laag vuur met allerlei geurige kerstdingetjes. Kaneel, kruidnagel, sinaasappelschillen, dennengroen, of misschien nog andere zaken die bij jou een nostalgisch gevoel opwekken.

Haal écht kerstgroen in huis

Ga je ieder jaar vastberaden voor een kunstkerstboom? Dan mankeer je misschien wel de geur van een authentieke boom. Een echte kerstkrans of wat groen in een vaas plaatsen kan dan al wonderen doen.

Sla aan het bakken!

Heerlijk, het aroma van versgebakken koekjes. Heb je totaal geen idee hoe je eraan beginnen moet? Misschien vind je deze wel lekker!

Zalige geur en gezelligheid met geurkaarsen

Wist je dat er kaarsen met kerstgeur bestaan? Yankee Candle maakte er als het ware zijn specialiteit van! Cederhout, dennennaalden, kaneel, en zoveel meer andere geuren, zijn hier in kaarsvorm verkrijgbaar. Te koop bij o.a. bol.com.

Een heerlijk kopje kerst

Wie Kerstmis zegt, zegt winter, en wie winter zegt, zegt koud en slecht weer. En bij deze kille temperaturen kunnen we wel meer dan één kopje thee gebruiken. Zo brengt de smaak en het aroma van de Yogi Tea Christmas Tea je razendsnel in kerstmodus.

Kerst in een flesje

Bij Maisons du Monde kun je voortaan ook een kerstgeur-verspreider kopen. Dit mooie flesje laat je hele huis naar dennenhout ruiken!

Heb je dit al gelezen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)