9 op 10 jongeren zijn gelukkig

Door De Redactie

9 op 10 Vlaamse jongeren zijn gelukkig en staan positief tegenover de toekomst. Dat blijkt uit een enquête van jongerenzender JIM. Jongeren leven steeds meer volgens een levensmotto. YOLO, You Only Live Once, is veruit het populairste.

YOLO werd vorig jaar bij de jaarlijkse Van Dale-verkiezingen in de subcategorie Jongerentaal verkozen tot woord van het jaar. Meer dan de helft van de jongeren kent YOLO. Vlaamse jongeren zien het als een moderne tegenhanger van Carpe Diem. Maar ook andere levensmotto’s zoals ‘Never say never’, ‘alles komt altijd goed’, … worden gehanteerd door jongeren.

Ouders en vrienden zijn belangrijk

Ondanks de crisis en de sombere toekomstvoorspellingen staan Vlaamse jongeren positief in het leven. Maar liefst 90% van de jongeren voelt zich gelukkig. Dat geluk willen jongeren graag delen en ze doen dat vooral via sociale media. Foto’s posten op facebook is voor hen een manier om aan de buitenwereld te laten zien dat ze gelukkig zijn met het leven dat ze leiden.

Vrienden spelen een grote rol in het leven van een tiener; 94% vindt vrienden noodzakelijk in het leven en zou niet zonder kunnen. Maar ook ouders worden niet vergeten. 93% van de jongeren geeft immers aan dat hun ouders een belangrijk deel van hun leven uitmaken.

Partner Content