90 dagen lang winterse gezelligheid

Door De Redactie
Dit jaar duurt de Winter Efteling voor het eerst maar liefst 90 dagen lang, van 29 november 2010 tot en met 27 februari 2011. Daarmee is de Winter Efteling veruit het grootste winterevenement in de Benelux. Elke zaterdag en zondag en dagelijks van 18 december tot en met 2 januari blijft de Winter Efteling open tot 20u.

Bezoekers kunnen genieten van de vertrouwde succesformule: attracties en animatie in een winters decor, twinkelende lichtjes, knisperende houtvuren, en vooral heel veel gezelligheid. Daarnaast biedt de Winter Efteling speciale winterattracties zoals Kinder Winter Wonderland, het Ijspaleis en ‘t Hijgend Hert. In Theater de Efteling is deze winter de hartverwarmende familiemusical Kruimeltje te zien.

Tijdens de Winter Efteling zijn bijna alle attracties open, met uitzondering van de Python en waterattracties Piraña en de Roeivijver. Daarnaast zijn er enkele speciale winterattracties: de indoor winterspeeltuin Kinder Winter Wonderland met een sneeuwglijbaan, het IJspaleis met een overdekte schaatsbaan van wel 1200 vierkante meter groot, en ‘t Hijgend Hert met bijna 400 meter lang langlaufplezier. De Sprookjesbosbewoners zijn winters aangekleed, de horecapunten serveren een aangepast wintermenu, en her en der in het park vind je een houtvuur om aan te warmen. Ook volgende attracties zijn open wanneer het niet vriest: De Vliegende Hollander, Joris en de Draak, Halve Maen, Bobbaan en D’Oude Tuffer.

Winterse animatie

Ook deze Winter Efteling zijn er talloze winteracts te zien op verschillende plaatsen in het park. Bezoekers worden opgewarmd met de vrolijke muziek van de Efteling Muzikanten of met de soulklanken van gospelkoor De Lichtpuntjes. Bij het verlaten van het park kun je een glimp werpen op de adembenemende kunsten van de luchtacrobaten hoog in de nok van het Huis van de Vijf Zintuigen. Maar valt nog veel meer verrassende animatie te ontdekken!

Kruimeltje in Theater de Efteling

In Theater de Efteling loopt vanaf 21 november de hartverwarmende familiemusical Kruimeltje. Deze coproductie van Efteling Theaterproduties en REP vertelt het verhaal over de zoektocht van een arme straatjongen naar zijn ouders. De musical is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Praktische info

De Winter Efteling is elke dag open van 29 november 2010 tot en met 27 februari 2011 (vanaf dit jaar dus ook op 1 januari). Het park is elke dag open van 11 tot 18 uur. Elke zaterdag en zondag, en iedere dag van 18 december tot en met 2 januari blijft de Winter Efteling zelfs open tot 20 uur. Op 31 december en op 1 januari is de Winter Efteling open tot 18 uur. Kinderen tot 4 jaar genieten zoals steeds gratis toegang. Kassaprijs vanaf 4 jaar: 29 euro. Groepstarief (vanaf 20 personen): 24 euro. In België zijn tickets aan een voordeeltarief van 26,50 euro verkrijgbaar in supermarkten Delhaize en City Delhaize, alle Jetaircenters, Standaard Boekhandel, DreamLand en via Dexia Ticket Shop. De Efteling ligt net over de grens bij Breda, nog geen uurtje rijden vanuit Antwerpen. Voor informatie of reservaties (musical en verblijf) vanuit België: tel. 0900 84 037 (0,44 euro per minuut) of www.efteling.com.

Partner Content