Aan zee met een BV: David Dehenauw

Door De Redactie

David Dehenauw is weerman bij vtm en werkt als onderzoeker bij het KMI. Hij is geboren en getogen in Blankenberge en zou nergens anders kunnen wonen. "Ik vind het zalig om me omgeven te voelen door water. Het heeft iets meditatiefs."

De meeste mensen kennen David Dehenauw als weerman bij vtm maar het grootste deel van zijn tijd spendeert hij in het KMI. Hij streeft er naar om zijn weerbericht zo correct mogelijk te maken maar dat lukt niet altijd even goed. Één van zijn ambities voor de toekomst is dan ook het verbeteren van de weersvoorspellingen. Zo kunnen rampen als die in Pukkelpop hopelijk ooit voorkomen worden.

Sport is belangrijk

David Dehenauw gaat twee keer per week joggen. Hij dat doet in de Uiterkerkse Polder. Dat is een natuurgebied aan de kust. In zijn jeugd speelde hij ook voetbal maar daar is hij mee gestopt. Hij had het veel te druk met zijn job bij het KMI en vtm.

Toch vind David Dehenauw sporten ontzettend belangrijk. Hij stemde er dan ook meteen mee in op peter te worden van de Zeesport school in de Haan. In die school kunnen kinderen vanaf 12 jaar, die gek zijn op water en watersporten, les volgen. In het volgende filmpje geeft David wat meer uitleg over de zeesport school. Misschien is het wel iets voor jouw kinderen?

Partner Content