Aangrijpend filmpje: ziek meisje krijgt grote verrassing

Door De Redactie

Een punker in een donker steegje met een graffiti spuitbus in de hand. Op het eerste gezicht lijkt het of hij vandalisme wil plegen, maar niets is minder waar. Ontdek in het filmpje wat deze jongeman in zijn schild voert. 

Het filmpje begint in een donker steegje waar een tienerjongen vandalisme pleegt. Of zo lijkt het toch. Hij rent van de ene muur naar de andere, geen enkel plekje mag ontbreken.

Tot in de vroege uurtjes is de jongen bezig met graffiti spuiten op de muren. Uiteindelijk keert hij huiswaarts. Wanneer hij zijn woning binnenstapt, treft hij zijn moeder aan tafel. Ze smijt al snel een afkeurende blik naar de tienerjongen omdat hij zo laat thuiskomt. Hij reageert niet op de blikken en grijpt naar een vaas met bloemen.

Hij wandelt een andere kamer binnen. Overal tref je bloemen: een bloemen kussensloop, bloemen bedovertrek, bloemenposters maar ook bloemen die vastgemaakt zijn aan het ziektebedje van zijn jongste zus. Hij plaatst de vaas op haar nachtkasje en opent de gordijnen van haar kamer.

Wat voordien leek op vandalisme, blijkt iets veel mooier te zijn. Wat krijg je te zien? Een prachtige bloementuin vergezeld met de woorden be brave (wees moedig). De grote broer besloot om zijn ziek zusje te verrassen met iets waar ze echt van houdt: kleurrijke bloemen. Hij kan haar ziekte niet wegnemen, maar met veel liefde en steun maakt hij het in ieder geval dragelijker.

Het filmpje werd geproduceerd door Pfizer, een farmaceutisch bedrijf uit Canada. Via het filmpje willen ze de mensen een hart onder de riem steken en duidelijk maken dat steun, liefde en moed krachtige geneesmiddelen zijn.

Partner Content