Attorney meeting client in office; Shutterstock ID 265829813

Advocaat nodig? Minder duur dan je denkt!

Heb je een probleem en zou je er graag een advocaat bij betrekken? Dan is het handig om op voorhand te weten hoeveel dat je ongeveer gaat kosten…

  • Iedereen heeft (gratis) recht op een eerste antwoord op juridische vragen, ongeacht het inkomen. Dit heet ‘juridische eerstelijnsbijstand’. Die bijstand omvat de eerste praktische inlichtingen, een richtinggevend antwoord of een verwijzing naar de juiste instantie. In elk gerechtelijk arrondissement is er een Commissie voor Juridische Bijstand. Ga naar www.sosadvocaat.be voor meer informatie.
  • Voor juridische vragen kun je ook terecht bij de Jurofoon, op 0903 69 006  voor 1,5 euro per minuut. Hier beantwoorden juristen je vragen over huren, kopen, huwelijk, echtscheiding, erven, bouwen, burenruzies enzovoort. Je kunt hier ook juridische modeldocumenten opvragen.
  • Bij de Wetswinkel kun je voor 15 euro per consultatie terecht voor juridische informatie, praktisch advies en een doorverwijzing.
  • Als je aan bepaalde inkomensvoorwaarden voldoet, kun je terecht bij een Pro Deo – oftewel kosteloze advocaat. Een lijst van de voorwaarden en een lijst van Pro Deo advocaten vind je op www.sosadvocaat.be.
  • Bij sommige advocaten is de eerste consultatie gratis of aan een sterk verminderd tarief. Let op: dit is niet bij alle advocaten het geval. Informeer hiernaar voor je een afspraak maakt.

Partner Content