Al 20 jaar kleur vtm je dag!

Door De Redactie

Als je het destijds gezien hebt, herinner je je dit beeld vast nog: Mike Verdrengh, Lynn Wesenbeek en Marlène de Wouters presenteren het openingsgala van vtm. Twintig jaar later kijken zes pioniers terug op dit historische televisiemoment!

Koen Wauters (41)

Hij was piepjong toen hij bij vtm kwam om de Super 50 te presenteren. Twintig jaar later is Koen Wauters er één van dé sterren, met het ene succesprogramma na het andere. Enkele fragmenten uit de beginperiode van Koen bij vtm:

Super 50

Kriebels

Koen & the Gang

Francesca Vanthielen (36)

Francesca werkte al bij Studio Brussel toen ze op haar zestiende besloot om mee te gaan in het vtm-avontuur. Haar eerste programma werd de Super 50, waar ze aan de zijde van Koen Wauters mocht presenteren. Ook aan onderstaande programma's werkte ze de afgelopen 20 jaar mee:

Sterren op de dansvloer

Aspe

Het gala van de Gouden Schoen

Bea Van Der Maat (48)

Als zangeres was Bea Van Der Maat op het toppunt van haar bekendheid toen vtm begon. Niemand leek meer geschikt om naast Willy Sommers Tien om te Zien te presenteren. Vandaag heeft ze televisie helemaal achter zich gelaten en geeft ze Engels in Keerbergen.

Zaki (64)

Zaki werd bij vtm binnengehaald om het spel "Cijfers en Letters" te presenteren. Generaties kinderen en tieners kenden hem toen al van de BRT-programma's Tienerklanken en Kindertelevisie.

Willy Sommers (56)

In 1989 was er voor Vlaams muzikaal talent gewoon niks op tv. Tien om te Zien was meteen een schot in de roos, mede dankzij Willy Sommers.

Tien om te Zien

Kathy Pauwels (42)

Ze was een prille twintiger toen ze in 1989 vtm-nieuwsanker werd. Tien jaar later ruilde Kathy Pauwels die vaste stek in voor Royalty. Ze presenteert het programma en is eindredactrice. Een memorabel fragmentje uit Royalty:

Lees de verhalen van de pioniers in Libelle 05 (29 januari 2009)

Partner Content