Alleen op reis? Enkele tips

Door De Redactie

Heel wat vrijgezellen vinden het vreselijk om alleen op reis te vertrekken. 1-persoonskamer boeken? Daarvoor moet je toeslag betalen, alleen op de foto staan lijkt zielig en je moet bovendien iemand anders aanspreken om een kiek van jou te maken, alleen dineren maakt je triest en je voelt je vaker onveilig. Met deze tips vertrek je in het vervolg alleen op een onvergetelijke reis... 

Juiste bestemming kiezen

Sommige plaatsen zijn interessanter voor solo-reizigers dan andere. Je kiest bijvoorbeeld best voor een land waar ze een taal spreken die je begrijpt, bijvoorbeeld Engelstalige landen als Ierland, Nieuw-Zeeland, Australië,… Thailand en Vietnam staan bekend voor hun gastvrijheid dus daar zal je met open armen ontvangen worden, zo voel je je al snel minder alleen.

Alleen eten?

De 'restaurantscène' is vaak het meest gevreesd bij mensen die alleen reizen. Je kan ervoor opteren gewoon een maaltijd af te halen en die op je hotelkamer op te eten, maar wie liever wat sociaal contact heeft kan zich aan de bar in een restaurant installeren. Aan de bar troepen de mensen die een praatje willen slaan meestal samen. Vaak zitten daar nog mensen die alleen moeten eten. Je kan zelfs wat babbelen met de knappe barman…

In contact

Het is niet gemakkelijk om in contact te komen met andere reizigers. Je kan voor je vertrekt op facebook of op andere sociale netwerksites praten over je reisplannen. Wie weet kom je toevallig wel iemand tegen die op hetzelfde moment naar dezelfde bestemming trekt! Op www.couchsurfing.org kan je een gratis overnachting vinden bij mensen thuis, zo is het contact al meteen gelegd! Als je het niet zo hebt voor huiskamer-logeren, en toch op hotel wil, vermijd dan grote hotels, maar kies voor een bed & breakfast of voor een jeugdherberg. De sfeer is er veel losser en iedereen raakt sneller aan de praat.

Geld besparen

Steeds meer reisorganisaties bieden kortingen aan voor vrijgezelle reizigers. Kijk en vergelijk goed dus! Moet je toch een toeslag betalen? Aarzel dan niet om daarover te onderhandelen.

Bang?

Laat nooit zien dat je bang of angstig bent. Loop rechtop en hou je schouders recht, zo zie je er zelfverzekerd uit, dat schrikt pickpockets af. Blijf altijd alert, en pas je dagschema aan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je overdag alles gezien hebt zodat je 's avonds niet nog hoeft rond te toeren door een donkere stad.

Lees ook

[LINK_TEXT id=2]
[LINK_TEXT id=3]

Partner Content