Alles op z’n plek

Door De Redactie

Onder het deksel van de bank zit een zelfgemaakte tas van stof. De ideale plek voor je zonnebril of kleine spulletjes!

Dit heb je nodig

 • ± 45 x 120 cm stevige stof
 • 30 x 90 cm vlieseline
 • 37 x 2 cm klittenband (velcro)
 • bijpassend naaigaren
 • schaar
 • stift

Zo maak je het

 1. Snij 2 rechthoeken van 40 x 30 cm + 1 cm naadwaarde rondom rond. Snij dezelfde rechthoek uit vlieseline zonder naadwaarde. Snij nog een rechthoek van 40 x 20 cm, zonder naadwaarde en een vierkant 10 x 10 cm met naadwaarde bovenaan 3 cm. Snij voor de zoom 1 strook van 37 cm x 6 cm, met naadwaarde aan één lange zijde en de korte zijden van 2 cm.
 2. Strijk de vlieseline volgens de gebruiksaanwijzing op de verkeerde kant van een van de grote rechthoeken.
 3. Leg de 2 grote rechthoeken met de goede kanten op elkaar en stik vast. Laat een opening van 37 cm voor de boord. Snij de naadwaarde in de hoeken vlakbij de naad af. Keer de stof, strijk ze en strijk de naadwaarde bovenaan naar binnen. Dubbelstik de achterkant rondom rond.
 4. Zoom voor de draagzoom de korte kanten om, vouw de naadwaarde aan één lange zijde om en strijk plat. Naai de klittenband op de naadwaarde van de zoom rondom rond vast. Steek de naadwaarde aan de andere lange zijde in de tas en stik vast.
 5. Strijk voor de grote zak de naadwaarde van de zoom om, sla nogmaals om en stik vast. Strijk de rest van de naadwaarde om.
 6. Doe hetzelfde voor het minizakje en stik het dan vast op de grote zak, 4 cm parallel met de onder- en zijkant van de grote zak, zoals op de foto.
 7. Speld het geheel met de onder- en zijkanten op de grote lap en naai over de korte zijden en onderste lange zijde vast. Stik de tas in het midden loodrecht door.
 8. Bevestig de haakzijde van de klittenband aan de binnenkant van de bank.

Partner Content