Als ik kon toveren…

Door De Redactie

Is het een game? Is het een boek? Wonderbook: book of spells is een mengeling van beide... bij het openen van je boek zie je een heleboel vreemde tekens, maar in combinatie met je PlayStation 3, de Move en je Eyetoy stap je de wereld van augmented reality binnen...

Klinkt dit alles je een beetje vreemd in de oren? Geen paniek, we leggen het graag even voor je uit. J.K. Rowling – de schrijftster van Harry Potter – maakte in samenwerking met Sony dit nieuwe concept uit. Ze maakte een boek waarmee je verschillende spreuken uit de Harry Potter-wereld zelf kan leren.

Wat is er dan zo speciaal aan dit spel? Je speelt niet met een personage, maar je ziet jezelf op het televisiescherm dankzij de PlayStation Eyetoy.  Je Move verandert spontaan in een toverstok naar keuze én het boek dat voor je ligt verandert in een echt boek vol toverspreuken.

Door de augmented reality lijkt het alsof jij zelf middenin de actie zit. Het boek komt echt tot leven in jouw handen! Je tovert licht tevoorschijn, laat water over het scherm spatten én haalt de gekste toeren uit dankzij de toverkunst. Tussen het aanleren van de toverspreuken krijg je trouwens toffe verhalen uit Zweinsteins te horen.

Deze Wonderbook: Book of Spells is een origineel game voor fans van Harry Potter, voor gamertjes die wel eens wat anders willen dan schiet- en racegames én voor mama's en papa's die zich graag samen met hun kroost uitleven.

Het Wonderbook + Book of spells is vanaf 14 november 2012 verkrijgbaar

Partner Content