Amerikaans filmgevoel op 4 juli

Door De Redactie
Op 4 juli vieren de Verenigde Staten van Amerika hun nationale feestdag en om dit feestgedruis ook een beetje verder te zetten in België stelt Wilkinson ons naar goede gewoonte de American Movie Day voor. Een hele dag lang zullen 12 avant-premières van Amerikaanse langspeelfilms 5 Kinepolis-zalen doen vollopen.

Om filmliefhebbers alvast wat op te warmen, wordt de Wilkinson American Movie Day op 3 juli om 21u in gang getrokken door een gratis concert op het De Brouckèreplein in Brussel. Niemand minder dan Kim Wilde komt er het beste van zichzelf geven en ook Dim Chris en Born Crain zullen het publiek zonder twijfelen laten genieten.

Op 4 juli is het dan tijd voor 12 avant-premières. Of eigenlijk 13, want ook de integrale versie van de gekke Coca-Cola commercial ‘Happiness Factory, the Movie’ krijg je bij elke vertoning te zien. En er is voor elk wat wils met onder andere de thriller ‘Awake’ (Hayden Christensen en Jessica Alba), de filmversie van de beroemde musical ‘Mama Mia!’ (Meryl Streep en Pierce Brosnan), de nieuwe George Clooney komedie ‘The Leatherheads’ en de langverwachte Pixar-animatieprent ‘Wall.E’.

Je kan de Wilkinson American Movie Day bijwonen in Kinepolis Gent, Metropolis Antwerpen, UGC de Brouckère Brussel, Imgix Mons en Kinepolis Liège.

Meer info: www.wamd.be

 

Partner Content