Steaming cup of tea on an open book with curly pages. Herbal drink with rose petals. Dark food photography with copy space.

Angstaanjagende boeken voor gure herfstavonden

Boe-oeh, het is herfst, de griezeligste periode van het jaar. Maar ook de gezelligste! Combineer het beste van de twee en installeer je in de zetel met een van deze spannende thrillers. 

PS Maar vergeet nadien je nachtlampje niet…

1

Schone Slaapsters

Afbeeldingsresultaat voor stephen king schone slaapster

Geen enkel horror- of thrillerboekenlijstje is compleet zonder meesterverteller Stephen King. Schone Slaapsters is het eerste boek dat hij samen schreef met zoon Owen. In een imaginaire, toekomstige wereld breekt in een Amerikaans stadje een rare ziekte uit. Vrouwen die in slaap vallen worden niet meer wakker. Ze komen in een andere dimensie terecht, terwijl hun lichamen worden gehuld in spinnenwebben. De ziekte verspreidt zich als een epidemie en iedere vrouw doet haar best om zo lang mogelijk wakker te blijven. Politiechef Lila Norcross is een van hen, maar hoe hard zij en de goedwillende mannen om haar heen ook werken om de orde te bewaren, al snel komen de primaire instincten van de achterblijvers aan de oppervlakte en raakt het leven in de stad ontwricht. Het is eten of gegeten worden. Uiteindelijk schept het boek het beeld van een wereld zonder vrouwen en dat is – om het zacht uit te drukken -…verschrikkelijk!

Auteur: Stephen King en Owen King. Uitgever: The House of Books

2

De geesten van Hill House

Afbeeldingsresultaat voor de geesten van hill house

Een klassieker onder de spookverhalen. Stephen King noemde dit verhaal van Shirley Jackson zelfs het meest perfecte spookhuisverhaal dat hij ooit las. Het boek dateert al van 1959 en gaat over vier mensen, waaronder hoofdpersonage Eleanor Vance, een jonge, getroubleerde vrouw. Ze vluchten weg voor hun dagelijkse problemen en willen de zomer rustig doorbrengen in ‘Hill House’. Maar dat is buiten de échte bewoners van het landgoed gerekend. De geesten van Hill House weerspiegelen de kracht van angst op een huiveringwekkende manier.

Auteur: Shirley Jackson. Uitgever: Lj Veen Klassiek

3

De maand van de bloemendoder. De moord op de Osage-indianen en de geboorte van de FBI

Afbeeldingsresultaat voor david grann boeken

Soms zijn waargebeurde verhalen angstaanjagender dan fictie. In De maand van de bloemendoder vertelt David Grann het spookachtige, maar echte verhaal van tientallen Osage-indianen die in de jaren twintig dood zijn teruggevonden. De tragische reden van deze ‘toevallige’ doden? Hun land bezat olie…

Auteur: David Grann. Uitgever: Q

4

Y staat voor…

Afbeeldingsresultaat voor Sue Grafton Y

Sue Grafton is beroemd om haar Alfabet-mysteries waarbij elke letter staat voor een spannend verhaal met detective Kinsey Millhone in de hoofdrol. De meest duistere en aangrijpende zaak uit het archief van Kinsey Millhone, Y staat voor…, begint in 1979. Vier jongens van een prestigieuze school randen een veertienjarige klasgenoot aan – en filmen alles. De filmband wordt niet lang daarna gestolen en de vermoedelijke dief, een ander klasgenootje, wordt vermoord aangetroffen. De vier jongens worden opgepakt. Twee worden veroordeeld, de leider van groep verdwijnt spoorloos. Zoveel jaren later wordt een van de vermoedelijke daders, Fritz McCabe, vrijgelaten en wil een vreedzaam bestaan opbouwen. Maar dan duikt er een kopie van de videoband op met de eis om geld…De familie van McCabe neemt contact op met Kinsey. Maar niet alleen Fritz wordt achtervolgd door het verleden – ook Kinsey zelf lijkt in gevaar te zijn.

Auteur: Sue Grafton. Uitgever: De Boekerij

5

Het feest

Afbeeldingsresultaat voor elizabeth day het feest

 

Een groep vooraanstaande vrienden komt samen in Londen om hun veertigste verjaardag  te vieren. Wat kan er misgaan buiten wat gedans en te veel drinken? Alles, zo blijkt. Rijkdom, beroemdheid, jaloezie, lust en gewelddadige misdaad te midden van de Britse elite. Het is de perfecte cocktail voor een spannende, psychologische thriller.

Auteur: Elizabeth Day. Uitgever: Ambo|Anthos

Meer inspiratie

Partner Content