Autovakantie gepland? Zo ben je op alles voorbereid!

Door De Redactie

Hit the road deze zomer en verken de mooiste plekjes met de auto. Om pech en hindernissen te voorkomen doe je best een check-up vooraleer je plankgas geeft richting jouw bestemming. Ontdek onze handige tips!

Hit the road

Een roadtrip met de wagen, klinkt heerlijk! Maar een platte band, een defecte airconditioning of een te laag oliepeil zijn minder leuk. Om je van deze ongemakken te sparen, breng je je auto in optimale conditie voor je vertrekt.

Dit kan je gemakkelijk dankzij de  “Vakantie Check-up” van Midas om met een gerust hart op vakantie te vertrekken. De Vakantie Check-up wordt snel uitgevoerd en aan een duidelijk vooraf bepaalde prijs. Bijkomende herstellingen die nodig blijken tijdens een onderhoud of check-up gebeuren uitsluitend nadat de klant zijn akkoord geeft. Geen onverwachte of niet-meegedeelde kosten dus bij het afhalen van je wagen.  De Midas Vakantie Check-up omvat controle van de belangrijkste aandachtspunten:

  • Controle en afstelling bandendruk
  • Controle van het oliepeil
  • Controle van de airconditioning
  • Controle et bijvullen koelvloeistof en ruitenwisservloeistof
  • Controle van de ruitenwissers
  • Controle van de verlichting
  • Controle van de batterij
  • Visuele controle van de remmen  (mits demonteren van de wielen)

Hou het hoofd koel

Tropisch weertje? Zet de airco maar aan! Een defecte airconditioning zou een serieuse domper op de reisvreugde zijn en is dus te vermijden. Voor ons gemak en voor onze gezondheid, want de airconditioning speelt ook een luchtzuiverende rol. Jaarlijkse controle is aangewezen voor gezonde lucht in de auto en om de airco in goedwerkende staat te houden.

Over de grens

De grenzen vervagen, maar elk land heeft nog steeds zijn wetten en die kunnen verschillen. Het dragen van het fluovestje bij autopech is verplicht in België, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal, Oostenrijk, Bulgarije, de Tsjechische Republiek, Hongarije, Letland, Litouwen, Slovenië, Slowakije, Finland en IJsland. Verplicht of niet, het is steeds interessant om een fluovestje te dragen bij autopech. Want met een fluovestje ben je in het donker al vanaf 150 meter zichtbaar, zonder is dat slechts vanaf 50 meter.

In de Europese Unie moet een gevarendriehoek verplicht in de wagen liggen en in enkele landen ook een verbanddoos en brandblusser. Sommige landen hebben bijkomende regels: In sommige Duitse steden moet je wagen over een milieusticker (Umweltplakette) beschikken. In sommige Italiaanse steden mag de historische stadskern niet binnen rijden. In Spanje moet je reservelampen bijhebben en als brildrager een reservebril.

Meer informatie op www.midas.be

Partner Content