Baby on board: zorgeloos vliegen met een baby doe je zo

Redactrice Lisa ging voor het eerst op reis met haar dochter van acht maanden. De vlucht naar Spanje verliep vlekkeloos en ze deelt graag enkele tips die voor deze zorgeloze vlucht zorgden.

Reizen met een baby, het is een uitdaging. Maar het bangst was ik nog voor de vlucht met mijn dochter van acht maanden. Iedereen heeft wel al eens op een vliegtuig gezeten waar een kind de hele tijd hartverscheurend aan het huilen was. En eerlijk? Ik zat meer in met mijn eigen hart dan met de zenuwen van mijn collega-reizigers. Je kind twee uur aan een stuk zien huilen: het moet elke moeders persoonlijke hel zijn.

Uiteindelijk hadden we twee vlekkeloze vluchten en dit werkte bij ons:

  • Vlieg je met Brussels Airlines? Boek het b.family pakket

Wat ben ik blij dat ik ons enkele dagen voor we vertrokken nog registreerde als b.family. Er zijn tal van voordelen aan verbonden, gratis! Zo kun je met je kinderwagen tot vlak voor het vliegtuig rijden en mag je als eerste instappen, krijg je een speelgoedje op de vlucht én is het cabinepersoneel ongelooflijk attent. Alleen door deze kleine extra’s voel je je als gezin zoveel meer op je gemak. Wat dan weer een positief effect heeft op je kind, natuurlijk.

 

img_2372

 

  • Opstijgen? Houd een warm flesje klaar

Vlak voor het boarden heb ik nog een flesje melk laten opwarmen in een bar aan onze gate. Het is een kleine moeite en ik was niet zeker of ze zou willen drinken, maar op die manier heb je iets achter de hand als je baby het toch op een huilen zet. Omdat flesjes au bain-marie worden opgewarmd op het vliegtuig, kunnen zij het niet opwarmen voor het opstijgen. Tijdens het opstijgen hebben we haar aandacht afgeleid door met haar te spelen, maar ook de melk kwam goed van pas!

  • 55 minuten Bumba

Voor de vlucht hadden we op de iPad twee lange afleveringen Bumba gedownload, haar grootste held. Je kunt het perfect afspelen in vliegtuigmodus. Van de vlucht, die twee uur en een half heeft geduurd, hebben we zeker anderhalf uur naar Bumba gekeken. Met het geluid op stil, natuurlijk. Bumba werd de held van de reis.

image1[1]

  • Bij mama op schoot

Kinderen onder de twee jaar mogen gratis vliegen, als ze op de schoot zitten tijdens de vlucht. Het leek simpeler dan gedacht. Ook al is Millie graag bij ons, bijna drie uur stilzitten bleek toch ook voor haar te veel van het goeie. Omdat ze nog niet kruipt maar wel al kan zitten, hebben we haar in het middenpad gezet, tot groot jolijt van de andere reizigers. Maar het is niet de bedoeling, natuurlijk. Op de terugvlucht was er toevallig een plek vrij naast ons en die vlucht was ook voor ons beduidend rustiger. Ze speelde in haar eigen zeteltje, onder ons toeziend oog. Bij een langere vlucht zouden wij toch overwegen een stoel extra te boeken.

image21

 

Wist je dat Lisa uiteindelijk vroeger is teruggekeerd van haar reis? Lees hier waarom en hoe je het kunt vermijden!

 

Partner Content