Bambix past groeimelk beter aan voor peuters

Door De Redactie
Bambix lanceert een vernieuwde groeimelk om nog beter aan de specifieke voedingsbehoeften van peuters tegemoet te komen.  Onderzoek toonde namelijk aan dat 52% van de peuters van 1 tot 3 jaar een ijzertekort heeft, naast een teveel aan eiwitten.

Waarom groeimelk?

Ondanks het feit dat het soms wordt aangeraden om peuters vanaf 1 jaar volle koemelk te geven, is dit niet altijd geschikt. Koemelk is immers rijk aan eiwitten en verzadigde vetten, terwijl het nagenoeg geen goede vetten (omega 3), vitamine D en ijzer bevat. Recent onderzoek van Nutricia wijst uit dat veel peuters een teveel aan eiwitten en verzadigde vetten hebben, en dat naast een ijzertekort, een tekort aan vitamine D en omega 3.

Bron aan ijzer?

Ons lichaam heeft ijzer nodig als voedingsstof voor de ontwikkeling, de weerstand en om goed te functioneren. Gek genoeg maakt ons lichaam deze stof niet zelf aan. Daarom is het belangrijk dat iedereen, en vooral kleine kinderen, voeding eten dat rijk is aan ijzer. Maar producten die veel ijzer bevatten, staan zelden bovenaan het lijstje van peuters: vlees, lever, ei, peulvruchten, gedroogd fruit, noten, volkorenbrood en volkoren graanproducten…

Uit onderzoek van Nutricia blijkt dat 52% van de Belgische peuters tussen 1 en 3 jaar een tekort aan ijzer heeft. Dit kan op termijn leiden tot een minder snelle groei, futloosheid, enzovoort. Bambix heeft daarom de samenstelling van haar groeimelk geoptimaliseerd. Zo bevatten 2 bekers (500 ml) Bambix Groeimelk 1+ met Complete Care formule nu 75% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan ijzer voor een peuter.

Verder bevat de nieuwe groeimelk ook vitamine C en omega 3. Deze laatste zorgt voor een optimale ontwikkeling van de motoriek en de hersenen van kleine kinderen. Ijzer en vitamine C versterken dan weer de weerstand. En nog belangrijk is dat de groeimelk een veel lager eiwitgehalte en gehalte aan verzadigde vetten heeft in vergelijking met koemelk, wat het risico op obesitas op latere leeftijd verkleint.

Nog meer cijfers (onderzoek uitgevoerd bij kinderen tussen 6 en 36 maanden)

  • ongeveer alle kinderen uit het onderzoek hebben een veel te hoge inname van eiwitten
  • kinderen gebruiken te weinig goede vetten
  • slechts 8% van de kinderen tussen 12 en 36 maanden eet genoeg vezels
  • het menu van kinderen is veel te rijk aan zout – 89% gebruikt er te veel van
  • de toevoer van calcium is uit balans: 60% krijgt te weinig binnen via voeding
  • vitamine D is ondervertegenwoordigd in het dieet van kinderen
  • 43% eet minder dan 100 gram fruit per dag en hoe ouder ze worden, hoe minder fruit ze eten
  • bijna 60% van de kinderen eet minder dan 1 eetlepel groenten per dag
  • meer dan 95% van de kinderen krijgt vanaf 6 maanden tussendoortjes, tussen 13 en 24 maanden eet nog maar 10% aangepaste tussendoortjes voor kinderen, vanaf 1 jaar eten alle kinderen tussendoortjes voor volwassenen

Bambix Groeimelk is verkrijgbaar in 1-liter verpakking en handige brikjes van 200 ml.
Voor peuters vanaf 1 jaar en verkrijgbaar in een gewone én soja variant!

Partner Content