Bekende broers en zussen

Door De Redactie

Kain en Abel, Romulus en Remus, Suske en Wiske: onze geschiedenis is doordrenkt met krachtige broers en zussen. Of ze nu elkaar uitmoorden of een stad oprichten, het blijft je familie. Nog zo’n populair duo is Hans en Grietje. Het sprookje met het peperkoeken huisje kent iedereen. Hansel & Gretel: Witch Hunters draait vanaf 28 februari in de zalen. Ook celebrities hebben vaak een broer of zus die een geheel ander pad bewandelen dan zijzelf of net niet!

Emma & Alex Watson
We kennen Emma Watson als de goede studente Hermelien in de Harry Potter films en boeken en als het model waar ze de laatste tijd in omgetoverd is. Alex is de jongere broer van Emma en telt zo’n 19 lentes. Samen waren ze al te zien in een campagne van Burberry en hij verscheen ook als figurant in een Harry Potter-film. Hij heeft net een contract bij een modellenmaatschappij op zak, dus we krijgen sowieso meer te zien van hem!

Jude & Natasha Law
Jude Law: de Britse acteur die vele vrouwenharten laat smelten. Met films als Alfie en The Holiday op zijn CV is en zijn turbulent liefdesleven is hij een van de populairste acteurs van deze tijd. Maar zijn zus Natasha laat ook heel wat harten sneller slaan met haar kunst. Zij staat bekend voor haar typische schilderijen met een erotische ondertoon.

Jake en Maggie Gyllenhaal
Jake en Maggie: het gouden duo. Broer en zus en beide bijna even succesvol. Hij is vooral bekend door de film Brokeback Mountain waar hij samen met Heath Ledger speelde en The Day After Tomorrow. Maggie kennen we dan weer van rollen in Mona Lisa Smile naast Julia Roberts en The Dark Knight. Samen schitterden ze ook al – als broer en zus – in het cult-fenomeen van het voorbije decennium Donnie Darko.

Zoeey & Emily Deschanel
Er wordt vaak gezegd dat Zoeey Deschanel net een tweelingzus van Katy Perry is, maar niets is minder waar. Emily Deschanel daarentegen, dat is wel haar zus. Zoeey kennen we als hilarische Jess uit de serie ‘New Girl’ en de grote liefde van Joseph Gordon-Levitt in (500) Days Of Summer. Vier jaar oudere zus Emily heeft in heel wat films meegespeeld maar is vooral bekend als Dr. Brennan uit de serie ‘Bones’. 

Scarlett & Hunter Johansson
Scarlett Johansson heeft een broer die zo’n drie minuten jonger is, Hunter. Het plan was dat ze samen gingen acteren en tot op een gegeven punt is dat gelukt. Scarlett en Hunter speelden samen in ’96 in de film Manny & Lo . Na die film verscheen Scarlett in grote films zoals Lost In Translation, maar Hunter besloot om de politiek in te gaan. En met succes: vandaag werkt hij voor president Obama. Broer en zus hebben tot op de dag van vandaag nog steeds een zeer goede band die tweelingen zo typeert.

Ashton & Michael Kutcher
De grapjas van Hollywood heeft ook zijn zachte kant. Toen zijn tweelingbroer Michael op 13-jarige leeftijd een harttransplantatie nodig had, stond Ashton dag en nacht aan zijn zijde. Michael is vandaag de vertegenwoordiger van zijn eigen organisatie Reaching for the Stars en heeft een zoontje Jackson.

Zin om zelf wat quality time te spenderen met je eigen broer of zus? Ga dan kijken naar Hansel & Gretel: Witch Hunters die vanaf 28 februari te zien is. Deze sprookje is een ideale film om samen te bekijken. Bekijk hier nu de trailer.

Partner Content