Bekende speurneuzen

Door De Redactie
Op stap in de voetsporen van bekende speurneuzen!

Brugge: in de greep van Aspe

Bekijk het romantische Brugge eens anders – spannender! – en wandel Pieter Aspe achterna. Dat kan in het zog van een speurneus-gids, of in je eentje, met een brochure als leidraad. Op je pad: restaurants, cafés en andere boeiende plekken die een rol spelen in de boeken met commissaris Van In. Ook de favoriete plekjes van de schrijver zelf komen aan bod. Voor een rondleiding van twee uur met een gids betaal je € 45,- (max. 25 deelnemers). Een brochure met een plannetje, tekst en foto’s kost € 5,-.
Info: In&Uit Brugge, Concertgebouw, ‘t Zand 34, 8000 Brugge, 050 44 86 86

Sluipen à la Simenon in Luik

Kent u het spannende Simenon -verhaal ‘De Gehange van Saint-Pholien’? In Luik kun je het herbeleven, door er als een echte detective door de straten en over de pleinen te sluipen. Niet bang zijn: verdwalen kan niet want de route is bewegwijzerd. Bovendien kun je een Nederlandstalige audiogids huren. Die wijst de weg en vertelt ondertussen spannende verhalen over commissaris Maigret en de vele andere personages die ooit uit Georges Simenons pen kwamen. De audiogids & brochure is te huur voor € 6,- (waarborg: € 10,-).
Info: Maison du Tourisme , Place Saint-Lambert 35, 4000 Liège, 04-237 92 92. De audiogids kun je huren tot 15 u., wel weer inleveren voor 17.15 u.

Kriebels in crimistad Gent

Trommel een groepje speurneuzen op en volg de gids voor een Crimineel Wijs -wandeling. Onderweg: adembenemende weetjes over rechtspraak en rechters, misdaad en misdadigers, straffen en straffe verhalen. En natuurlijk komt ook de tv-serie Flikken tot leven. Verder ontdek je alles over het oneerlijkste proces, de gruwelijkste moord en de wreedste misdadiger: kippenvel verzekerd! Voor een wandeling van anderhalf uur betaal je € 65,- per gids (max. 25 personen). Tip: tijdens de Gentse Feesten wordt de wandeling ook georganiseerd en kun je individueel aansluiten.
Loop ook eens langs de tentoonstelling De Zaak DNA in de Kunsthal Sint-Pietsersabdij. Als detective kam je er het huis van de familie Van Gent uit, om te belanden in de adembenemende wereld van de biotechnologie.
Info: ViZit , 09-233 76 89. De zaak DNA , 09-244 66 11

Het Oxford van Morse: adembenemend!

Oxford is een prachtige, gezellige studentenstad. Chique en charme in één. Dat zag u ongetwijfeld al in de heerlijke tv-serie Morse . Elke zaterdag kun je in zijn voetsporen treden dankzij de begeleide Inspector Morse Tour. Je verkent pubs, collegezalen en rivieroevers. De gids vertrekt om 13.30u met max. 19 personen: vooraf reserveren is dus aangeraden.
Info: Oxford Information Centre , 15-16 Broad Street, Oxford, 00-44-1865 726871, tic@oxford.gov.uk ,

Amsterdam, met c-o-c-k

Of wat dacht u van een dagje zwerven door Amsterdam, à la inspecteur De Cock ? Gids Arie neemt je per fiets en te voet mee door donker Amsterdam, voor een heerlijke drie uur durende ontdekkingstocht. Leidraad: moord, doodslag en de boeken van schrijver Appie Baantjer. Onderweg inspecteer je een lijk en in café Smalle Lowietje zit je op de kruk van de brigadier zélf. Wie er niet genoeg van krijgt, kan je nog een moorddiner reserveren voor achteraf. Voor de wandeling betaal je € 30,- per persoon (min. 10 personen).
Info: Van Aemstel produkties , 00-31-20-683 25 92

Partner Content