Belgische mannen = familiemannen die zich goed in vel voelen

Door De Redactie
Meer dan de helft van de Belgische mannen tussen 20 en 50 jaar voelt zich goed in zijn vel. En dat stijgt alleen maar naarmate ze ouder worden: 57% zegt dat ze zich beter voelen dan 10 jaar geleden. Mannen zijn ook familiemannen geworen. Hun gezinsleven en hun relatie: daar draait het om. Dat blijkt althans uit een onderzoek naar mannen in het kader van de nieuwe mannenproductlijn van Dove.

De helft van de ondervraagden vindt het eigen uiterlijk meer dan aanvaardbaar. Nog eens 34% zegt dat “het is wat het is”. Net als vrouwen vinden ze het beeld dat reclame van mannen ophangt niet realistisch: of te mannelijk, of te zeer gericht op verleiding.

Verzorging zien mannen als een klus. 83% besteedt minder dan 15 minuten per dag aan zijn persoonlijke hygiëne. Mannen spreken met andere mannen makkelijker over hun seksleven dan over hun lichaamsverzorging. De 3 meest gebruikte verzorgingsproducten zijn: douchegel, deodorant en shampoo.

Uit het onderzoek blijkt dat het rolpatroon van vroeger bijna niet meer bestaat. De man van nu neemt actief deel aan het huishouden en voelt zich daar goed bij. Ook het vaderschap heeft een sterke, positieve invloed op hoe mannen zich in hun vel voelen. Vrijwel alle mannen geven aan dat het hen heeft geleerd andere prioriteiten te stellen (87%), te begrijpen wat echt belangrijk is in het leven (94%) en een meer bekwaam persoon te worden (90%).

Bovendien:

  • 88% heeft er geen moeite mee als de partner meer verdient dan hijzelf
  • 89% gaat liever kijken naar de eigen kinderen die voetballen dan naar een betalende wedstrijd
  • 72% vindt koken belangrijker dan het gevoel gezinshoofd te zijn
  • 49% ververst liever een luier dan dat ze in het publiek moeten spreken
  • 73% vindt romantisch zijn in het openbaar makkelijker dan een medewerker ontslaan
  • 58% vindt voorlezen voor kinderen leuker dan cafébezoek
  • 74% gaat liever naar een etentje met het gezin dan naar een partijtje voetbal met vrienden

Partner Content