Betere foto’s met je smartphone

Door De Redactie

Vakantiekiekjes, concertfoto’s, foto’s van de kinderen… We halen onze smartphone niet enkel boven om te bellen, maar steeds vaker om foto’s te maken. Wij zetten enkele slimme tips voor jou op een rij om het beste uit je smartphonecamera te halen!

De instellingen

Hoe hoger de resolutie, hoe beter de foto’s die je maakt. Kijk daarom goed naar de instellingen van je smartphone. Zet de fotoresolutie en kwaliteit op de hoogste stand.

Zorg voor voldoende licht

De sensor van een camera in een smartphone is veel kleiner dan de sensor in een gewoon fototoestel. Kleine sensoren vangen minder licht, waardoor je sneller ruis op je foto’s krijgt. Zorg dus voor genoeg licht als je heldere foto’s wilt maken.

Hou je telefoon stil

Een simpele tip om betere foto’s te maken met je smartphone. Beweeg zo weinig mogelijk! Houd je telefoon met twee handen vast en druk je ellebogen tegen je je lichaam. Adem langzaam uit als je op de sluiterknop drukt.

Vermijd inzoomen

Wil je iets of iemand van dicht in beeld brengen, ga er dan gewoon dichter bij staan. De meeste smartphones hebben een digitale zoom, maar die gebruik je best zo weinig mogelijk. Het lijk handig, maar inzoomen met je telefoon betekent vooral pixelverlies en dus slechtere beeldkwaliteit.

Extra tips

Houd de lens schoon! Vingerafdrukken, stof en vuiligheid kunnen voor wazige foto’s zorgen.

Durf te spelen met je beeld. Zoek een andere hoek, draai je smartphone of fotografeer eens van bovenaf.

Lees ook:

[LINK_TEXT id=1]

[LINK_TEXT id=2]

Partner Content