Bezoek eens ‘s avonds een museum tijdens de Brussels Museums Nocturnes

Heb jij altijd al eens een museum willen bezoeken tijdens de avonduurtjes? Dan moet je tot en met 5 december elke donderdagavond in Brussel zijn. Tijdens de Brussels Museums Nocturnes blijven de deuren van verschillende musea uitzonderlijk langer geopend.

Museum-markt op de Grote Markt

Het startschot van de Brussels Museum nocturnes wordt gegeven op donderdag 19 september. Op de Grote Markt kun je er een heuse Museum-markt bezoeken én je kunt er gratis van 17u tot 22u het Broodhuis, het Mode en Kant Museum en de GardeRobe Mannekenpis bezoeken. Er staan bovendien verschillende kraampjes om het programma voor de komende weken te ontdekken.

Elke donderdag andere musea

Tijdens de Brussels Museums Nocturnes kun je dus vanaf nu elke donderdagavond meerdere musea bezoeken ‘s avonds. Elke week blijven er 5 à 8 musea uit ongeveer dezelfde regio of wijk langer open.

Workshops en cultuur op kindermaat

De musea zullen hun vaste en tijdelijke collecties tentoonstellen, maar er staat ook meer op het avondprogramma. Zo zul je workshops en rondleidingen kunnen volgen, maar ook je kinderen beleven plezier aan een museumavondje tijdens een van de op maat gemaakte kinderactiviteiten.

Klik hier voor meer informatie over de deelnemende musea.

We inspireren je graag met nog enkele uitstaptips:

Partner Content