Breien blijft hip

Door De Redactie

Breien was vorige winter al een echte hit en ook dit jaar halen we onze priemen boven. Start nu al en draag bij de eerste winterprik een prachtige zelfgemaakte sjaal. In de winkel ontdek je prachtige kleuren en materialen. Wij gidsen je door het wollige landschap.

Baby Alpaca

Ellen Kegels richtte 10 jaar geleden LNBeanies op. Ze verkoopt accessoires gemaakt uit 100% Peruviaanse baby alpaca wol. De stukken worden handgemaakt in België door een team van breiende omaatjes of door jonge Peruviaanse moeders. De LN Beanies collectie wordt nu uitgebreid met een nieuw DIY-item: baby alpaca yarn. Deze kwaliteitsvolle wol is ontzettend zacht en is te verkrijgen in heel veel aantrekkelijke en trendy kleuren!  Geen breiwonder? Ellen Kegels heeft ook een boek: ‘Goedgemutst’. Het is de perfecte gids met glasheldere beschrijvingen en patronen voor een foutloos breiwerk.

Waar koop je het? De garen kan je enkel in de webshop bemachtigen per 100gr/100m voor € 18. 

Super bulky

HEMA heeft ook een groot assortiment aan breigaren in veel verschillende kwaliteiten en kleuren. Deze kleuren sluiten helemaal aan bij de huidige modekleuren. De ‘super bulky’ is nieuw in het assortiment. Eén bol wol, is goed voor één projectje. Met deze grote bol van dik garen kan je bijvoorbeeld een kussen of colsjaal maken. De beschrijving van deze projecten krijg je bij de bol.

Waar koop je het? De collectie is vanaf 9 september in alle grote HEMA filialen en online op hema.be verkrijgbaar. 

Zelf breien (It's fun!)

De breiwinkel bij uitstek is Veritas. Je vindt er wol in alle kleuren van de regenboog en allerlei gadgets om je breiwerkje te personaliseren. Ben je geen handige Hariette? Surf dan zeker eens naar hun website. Daar voorzien ze jou van handige werkbeschrijvingen en inspiratie.

Waar koop je het? In alle Veritas filialen kan je een bolletje wol op de kop tikken. Ontdek hier een winkel in jouw buurt.

Partner Content