Cityt(r)ip: Leiden

Door De Redactie

Je hoeft niet altijd naar de andere kant van de aardbol af te zakken om een leuke reis te beleven. Leiden is een stad in Zuid-Nederland die zeker een bezoekje waard is. Het is de oudste studentenstad in Nederland en bruist van het leven.

Cultuur

Geen enkele stad in Nederland heeft zoveel boeiende musea als Leiden. Er is een groot en gevarieerd aanbod  van kunst uit de hele wereld. Zo zijn er dinosaursskeletten, meesterwerken van Rembrandt, Wajangpoppen uit Indonesië, een Egyptische tempel en schatten uit Japan. Je ziet het, voor elk wat wils!

Wandelen en fietsen

Dankzij Leidens compacte en overzichtelijke binnenstad, is het perfect om de stad zelf te ontdekken. Alles is dan ook perfect te voet of met de fiets bereikbaar.  Wandel langs de smalle steegjes, de typische Leidse hofjes en de romantische brugjes over het water. Een van de wandelroutes die je kan volgen is de Rembrandtroute. Loop in de voetsporen van deze grootmeester en ontdek hoe hij leefde! Zo loop je langs het atelier van Rembrandt’s leermeester of langs de Latijnse school waar hij school liep.

Shoppen

Leiden is met zijn meer dan duizend winkels in het centrum prima voor een namiddagje shoppen. De stad heeft enkele bekende winkelgebieden die telkens van elkaar verschillen. Ga eens een kijkje gaan nemen in de Breestraat, Doezastraat, Haarlemmerstraat en de Beestenmarkt! Wedden dat je met meer dan één winkelzakje naar huis zal komen?

Tekst: Marie Verhulst

Partner Content