Clooney brengt nostalgie terug

Door De Redactie

Schudt twee verliefde zielen, bekvechten en een sfeertje uit de jaren '30 en '40 flink door elkaar en je krijgt 'Leatherheads', een komedie met George Clooney en Renée Zellweger in de hoofdrol.

In 'Leatherheads' speelt George Clooney Dodge Connelly, een oudere football-speler uit 1925. Om wat extra volk naar de matchen te lokken, trekt Connelly de beroemde speler én oorlogsheld Bullet aan. Alles verloopt helemaal volgens plan, tot journaliste Lexi (Renée Zellweger) zich met de zaken komt bemoeien. Zij is vastbesloten het oorlogsverleden van Bullet onderuit te halen, maar valt meteen ook voor de jongensachtige charmes van Dodge…

Ex-geliefden Clooney en Zellweger zorgen voor een bijzonder stralende sfeer in deze film. Ze proberen elkaar constant de loef af te steken met spitse dialogen en dat zorgt voor heel wat komische momenten. Randy Newman leverde de perfecte soundtrack af waardoor dat hele sfeertje uit de jaren '20 volledig tot z'n recht komt. Bovendien zorgt de muziek meer dan eens voor dat tikkeltje extra bij de slapstickbeelden uit de film.

'Leatherheads' is zeker niet toegankelijk voor iedereen, maar echte filmliefhebbers zullen de film zeker smaken. Anderen zullen zich misschien afvragen waarom Clooney er een beetje raar uitziet en waarom de prent redelijk traag voorbij kabbelt.

Leatherheads – te koop op dvd vanaf 30 oktober
Met: George Clooney, Renée Zelleweger, John Krasinski
Regie: George Clooney

Partner Content