De Condroz: een verborgen parel dicht bij huis

Door Jolien Thieleman

Ken jij de Condroz ook alleen van de beroemde Rally? Dat er heel wat meer te beleven valt, ontdekten we tijdens een heerlijk weekendje weg!

De Condroz

Op zo’n uurtje rijden van Brussel ligt de Condroz, een prachtige streek in Wallonië die zich tussen de Ardennen en de rest van België bevindt. Ze strekt zich uit over de provincies Namen, Luik, Henegouwen en een klein stukje van Luxemburg.

Condroz
Beeld: Dorian Claeys/Wikipedia

Prachtige natuur

Eén van de redenen waarom de Condroz echt een bezoek waard is, is de prachtige natuur. De streek is dunbevolkt en nog niet ontdekt door het grote publiek, waardoor het groen er de bovenhand heeft; wij zagen er schitterende, mooi golvende en uitgestrekte landschappen. In de Condroz vind je dan ook de meeste bossen van het land, afgewisseld met akkers, velden en boerderijen.

condroz

Idyllische dorpen en stadjes

Omgeven door de ongerepte natuur kun je gezellig rondslenteren in idyllische dorpen en stadjes die zich dikwijls aan de voet van een helling bevinden. Denk maar aan Namen, Dinant, hoofdstad Ciney en een stukje van het mooie Durbuy. Bezoek er monumenten en kastelen of vergaap je aan de valleien van de Maas en de Ourthe. Cultureel en historisch valt er heel wat te beleven!

Meer dan de moeite waard om te ontdekken, vonden we. Kijk maar even mee!

VIDEO: 48 uur in de Condroz

De grootste troeven van de Condroz

1. Je verblijft er in de ongerepte natuur

In de Condroz vind je heel wat gezellige vakantiehuizen, B&B’s en andere fijne verblijven midden in de natuur. Romantisch met z’n tweetjes, een ontspannende gezinsvakantie met de kinderen of eropuit met de hele familie: aan mogelijkheden geen gebrek.

Wij logeerden in een karaktervol, modern vakantiehuis voor 18 personen in Gesves. Met 7 slaapkamers uitgerust met een eigen badkamer, een grote keuken en leefruimte, een mooie tuin en twee terrassen vormde dit de ideale uitvalsbasis voor ons verblijf in de Condroz. Meer informatie over het huis vind je op de website van Ardennes-Etape.

1

Vakantiehuis in Gesves

2

Vakantiehuis in Gesves

3

Vakantiehuis in Gesves

4

Vakantiehuis in Gesves

5

Vakantiehuis in Gesves

6

Vakantiehuis in Gesves

7

Vakantiehuis in Gesves

8

Vakantiehuis in Gesves

2. Er valt heel wat te beleven

De Condroz is een geweldige plek om je te ontspannen, maar ook om je in te spannen. Je hebt de keuze uit een waaier van activiteiten, en wij probeerden er een aantal uit: elektrisch mountainbiken met Vélo Haute Lesse, wandelen langs de Kunstpaden van Condroz-Famenne, winkelen in hartje Namen en klinken op een onvergetelijk verblijf met een glas cider in de Cidrerie du Condroz, de eerste ciderfabriek van Wallonië. Meer inspiratie over activiteiten in de Condroz vind je in dit artikel.

3. Je kunt er culinair genieten

Hou je van lekker eten en drinken? Bij Fromagerie du Samson haalden we de lekkerste lokale specialiteiten, we genoten van een smakelijke maaltijd bij Les Mougneûs d’As en we sloten de dag af met een heerlijke cocktail in het gezellige Botanical by Alfonse in hartje Namen. Benieuwd naar nog meer lekkere adresjes in de Condroz? Die vind je hier!

Coverbeeld: Fermedeleuze.be

Lees ook:

Meer over de Condroz:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content