Zo maak je zelf de mooiste communiefoto

Zo maak je zelf de mooiste communiefoto

Een communiekaartje moet voor jou origineel, leuk en creatief zijn? Wel, met een beetje hulp doe je het gewoon zelf. Weg met de typische clichés, statige foto’s en beelden zonder fun. Deze tips halen dat artistieke talent in jezelf zo naar boven!

4x geslaagde foto

1. Kies een thema

Hou je een thema-feest? Laat dit dan in je foto terugkomen! Zoek het niet te ver en hou het simpel. Een volledig verkleedkostuum wil je écht niet, maar denk aan details. Een leuke kroon, een stoere piratenbandana, een toverstaf…

communie

2. Leuke attributen

Confetti strooien, ballonnen vangen, bellen blazen, snoep likken…Het maakt je foto veel dynamischer, échter en vooral speelser. Probeer het maar! Dit kan bijna niet mislukken want je kind vindt het vast veel plezanter dan gewoon poseren.

3. Perfect licht

Probeer je buiten de perfecte foto te trekken? Wacht dan op het “gouden uur”, het eerste en laatste uur van de dag dat de zon schijnt. Het zonlicht heeft tijdens deze uren een speciale kwaliteit en levert hierdoor de mooiste foto’s op. Laat het licht het werk doen!

4. Hou het plezierig!

Begin niet meteen strikt foto’s te trekken en een volledig uitgeschreven scenario is al helemaal uit den boze. Hou het licht en luchtig, zodat je kind volledig op zijn of haar gemak is. Voor de lens staan, betekent er eerst wat inkomen. Trek foto’s wanneer je kind het bijna niet doorheeft en je flitst zo de coolste plaatjes bijeen.

Van foto naar communiekaartje

Lang leve de technologie. In enkele muisklikken maak je zo het kaartje van je dromen. Meer nog: je kunt jouw foto’s laten schitteren doorheen het hele feest. Van naamkaartjes aan tafel tot een dankjewel-attentie. Inspiratie nodig? Piep dan even bij Smartphoto voor de beste ideetjes.

Veel succes en vergeet niet ons het resultaat te tonen!

Ook over communie- en lentefeesten:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)