De 10 beste stranden van Spanje

Door De Redactie

Wil je deze zomer naar Spanje, maar weet je niet waarheen? Laat je inspireren door de TripAdvisor-lijst van beste Spaanse strandbestemmingen.

Elk jaar publiceert de bekende reiswebsite TripAdvisor onder Travellers’ Choice een lijst van de populairste hotels en de heetste bestemmingen. Onlangs verscheen een lijst van de beste Spaanse stranden. Zie hier het resultaat.

Puerto Alcudia, Mallorca

In het noorden van Mallorca ligt het populaire Puerto Alcudia. De mooie, langzaam aflopende witte zandstranden maken van deze badplaats een ideale bestemming voor een vakantie met kinderen. Zwemmen en snorkelen kun je uiteraard overal. Op plaatsen waar wat meer wind staat, kun je ook windsurfen en paragliden.

Benidorm, Spanje

Benidorm heeft zowel rustige stranden als stranden die gonzen van de activiteit. Duikfanaten vinden rond de populaire badplaats tal van spannende locaties. La Llosa, Punta de Garbi, El Cristo en El Faro zijn slechts enkele voorbeelden. Voor wie zijn wandelschoenen wil aantrekken, biedt de Canfali-heuvel uitkomst.

Playa del Inglés, Gran Canaria

Playa del Inglés is de bekendste en drukste badplaats op Gran Canaria. Al sinds de jaren 1960 vinden vakantiegangers van alle slag hun weg hiernaartoe: gezinnen met kinderen, koppeltjes op huwelijksreis, groepen jongeren, … Trekpleister van deze badplaats is ontegenzeggelijk de uitgestrekte duinformatie met zand afkomstig van de Sahara.

Corralejo, Fuerteventura

De populaire badplaats Corralejo in het noorden van Fuerteventura staat bekend om zijn prachtige duinen en uitgestrekte witte stranden. Hier staat ook te allen tijde een stevige wind. Zeilers, wind- en kitesurfers komen hier ongetwijfeld aan hun trekken. Gezinnen met kinderen geven de voorkeur aan het kleine, beschutte strand in het centrum van de stad.

Puerto del Carmen, Lanzarote

Puerto del Carmen is de belangrijkste badplaats op Lanzarote. Hier vind je niet alleen mooie stranden, maar ook goede winkelmogelijkheden en een rijk nachtleven met tal van restaurants, discotheken én een casino.

Salou, Spanje

Salou is een gezellig, pittoresk stadje aan de prachtige Costa Dorada. Hier vind je mooie, goudgele zandstranden die langzaam aflopen in zee. Gezinnen met kinderen weten deze badplaats zeker te waarderen. Vanwege het bruisende nachtleven valt Salou ook bij jongeren in de smaak.

Palma Nova, Mallorca

In het zuidwesten van Mallorca ligt Palma Nova met zijn drie rustige stranden. Hier heerst over het algemeen een ontspannen sfeer die gezinnen met kinderen erg aantrekkelijk vinden. Een leuk uitstapje voor zowel groot als klein is het nabijgelegen Aquapark.
 

Magaluf, Mallorca

Net onder Palma Nova ligt de bruisende badplaats Magaluf. Hier vinden vooral jongeren iets van hun gading. Feesten kun je er tot in de vroege uurtjes. Je batterijen opladen voor de volgende nacht doe je op het zonovergoten zandstrand.

Puerto Rico, Gran Canaria

Jetskiën, zeilen, duiken, vissen, windsurfen… Je kunt het allemaal in Puerto Rico, dé bestemming voor de actieve avonturier. Dolfijnen spotten en een tochtje maken met een glasbodemboot behoren hier ook tot de mogelijkheden.

Cala d'Or, Mallorca

Cala d’Or betekent ‘Gouden Baai’ en is, zoals de naam al doet vermoeden, een van de mooiste plekjes van Mallorca. Het pittoreske dorpje in het zuidoosten van Mallorca is niet zo druk als de grotere badplaatsen. Niettemin vind je er een ruim aanbod van winkels, restaurants en bars.

Zoek hier een vliegvakantie naar Spanje
Vergelijk hier autovakanties naar Spanje
Nu vertrekken? Boek hier een last minute naar Spanje
Hier vind je goedkope vliegtickets naar Spanje
Vergelijk hier hotels in Spanje

Bron: www.orbiville.be
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partner Content