De 5 lekkerste adresjes van de Gentse Feesten

Door De Redactie

De Gentse Feesten zijn ondertussen alweer half weg. Wij offerden ons op om te gaan kijken, en zagen dat het goed was. Op deze plekjes proefden we de hemel. 

1. Foodstorms

Rock-’n-roll met groenten, dat is wat je mag verwachten bij foodstorms. Want wat dacht je van geroosterde aubergine met cashewcrème en granaatappelpitjes? En dat terwijl je met je voeten in het zand zit… Hemel op aarde als je ’t ons vraagt!

Ottogracht 2, bij Fubar Beach. Tussen Sint-Jacobs en het Baudelopark.

2. Le Jardin Botanique

Een oase van rust, zo beschrijft Studiomie deze magische plek. En met een interieur dat doet denken aan een exotische plantentuin, kunnen we alleen maar beamen dat deze deze pop-up een absolute must-see is. Foodsie zorgt voor Zuiderse tapas: eenvoudig, maar overheerlijk.

Bomastraat 20, reserveren kan via mieke@studiomie.be, maar is niet noodzakelijk.

3. Church

Lunchen in een kerk? Op de Gentse Feesten kan het allemaal. De Sint Jacobs kerk zet voor de gelegenheid haar deuren wagenwijd open. Coeur Catering verrast bezoekers met lokaal en gezond eten. 

Bij Sint-Jacobs.

4. Le Petit Botanique

’s Ochtends geplukt op de stadsboerderij, ’s middags op je bord. Bij Le Petit Botanique smul je van kraakverse groenten. Biologisch én lokaal: wij zijn fan!

Kammerstraat 19 – 9000 Gent.

5. FeeStavontuur

Eetavontuur wordt voor tien dagen FeeStavontuur. Ideaal voor wie zin heeft in een verrassende ‘dining experience’. De kookstudio wordt omgetoverd tot een heuse foodcourt, waar het beste uit de verschillende Aziatische keukens de revue passeert.

DOK NOORD 6A  van 17.07 tot 26.07 (19:00 – 22:00) 
Reserveren: info@eetavontuur.be

Partner Content