De 7 zomerzonden van Bart Kaëll

Door De Redactie
Samen snorkelen met Luc, verse ansjovis kopen op een zuiderse mercado of een spiritueel boek lezen: daar wordt Bart Kaëll een blij mens van.

Quote: "De laatste jaren ben ik gelukkiger. Ik buig mee met het riet."

 

1 ZOMERGELUK

”Ik hou van de zomer, al is het maar omdat iedereen dan blijer en vrolijker is. Ik ben zelf een zonnig mens. Of ik werk eraan om dat te zijn. Ik probeer zoveel mogelijk negativiteit uit mijn leven te bannen. Veel mensen voelen zich aangetrokken tot negatieve situaties. Als er ergens een ongeval is gebeurd of het brandt, willen ze gaan kijken. Ik heb geleerd om daarvan weg te gaan. Tenzij je kunt helpen natuurlijk, dan is er weer een positieve kant aan. Maar als je niets kunt doen, ga dan van die negativiteit weg. Ik probeer ook heel bewust te leven. Door bewust te genieten van deze koffie en dit gesprek en niet met mijn gedachten al bij mijn volgende afspraak te zitten. En als ik een dipje heb, dan denk ik terug aan mijn kindertijd.”

2. ZOMERREIZEN

”Luc en ik hebben allebei hard gewerkt in ons leven. Ik vind dat wij geregeld een rustpauze mogen inlassen. Anders ben ik elke dag aan het werk. Mijn beroep past nu eenmaal niet binnen het concept ‘nine to five’. Zelfs op een dag zonder optreden zit ik aan mijn bureau. Er staan dit jaar al honderddertig optredens gepland. Daar komt veel administratie bij kijken. Het contract, de technische gegevens, het geluid. Daarnaast komt dan nog het componeren en het schrijven. Ik doe dat allemaal graag, maar ook niet altijd. Ik wil op tijd en stond mijn hoofd kunnen leegmaken. Dus plannen we in het begin van het jaar onze vakantie’s”

3. ZOMERDAG

”Een vakantiedag begint sowieso altijd met lang uitslapen. Tot tien, elf uur… Het hangt ervan af hoe laat ik ben gaan slapen. In Spanje of andere zuiderse landen gaan de mensen pas om elf uur ‘s avonds op restaurant. Dat is een heel ander ritme dan wij gewend zijn. En ik pas mij daar meteen aan aan. ‘s Morgens laat ik me ook niet opjagen, zelfs niet als het ontbijt maar tot een bepaald uur geserveerd wordt. Dan ga ik wel ergens anders heen. Ik heb sowieso niet veel nodig ‘s morgens. Ik moet een beetje op mijn lijn letten, dus liefst gewoon toast of Frans brood met wat confituur. “

Lees het volledige interview met Bart Kaëll in Libelle 31 (4 augustus 2011)

Partner Content