De beste restaurants van Berlijn

Door De Redactie
Berlijn telt tal van restaurants. Hier beschrijven wij de vijf beste. Berlijn is een hippe stad, niet het minst vanwege het uitgaansleven. Wil je eens lekker uit eten in een eersteklas restaurant, dan kun je onder meer op deze plekken terecht.

1. Borchardt

Französische Strasse 47

Het chique Borchardt ligt op een steenworp afstand van de pittoreske Gendarmenmarkt en is een van dé hot spots van Berlijn. Hier kom je niet alleen om te genieten van exquise Frans-Duitse gerechten, maar ook om bekende mensen te zien. Namen als Barack Obama, Mick Jagger en Karl Lagerfelt prijken op de gastenlijst van dit stijlvol ingerichte restaurant. Vanwege de populariteit is reserveren aanbevolen.

2. Alt Luxemburg

Windscheidstrasse 31

In het gezellige restaurant Alt Luxemburg worden je smaakpapillen verwend met de creatieve klassieke keuken van een van de beste koks van Europa. Dertien keer op rij kreeg meester-kok Karl Wannemacher de felbegeerde Michelinster toebedeeld. Bovendien werd hij in 1997 uitgeroepen tot ‘Meester-kok van Berlijn’ en sleepte hij nog diverse andere prijzen in de wacht.

3. Brandenburger Hof Berlin

Eislebener Strasse 14

Genieten van culinaire meesterwerkjes bij sfeervol kaarslicht kan in het Die Quadriga Restaurant van hotel Brandenburger Hof. Tongstrelende gerechten, een harmonieuze sfeer en een attente bediening maken van je bezoek een onvergetelijke ervaring. Het restaurant heeft een Michelinster en wordt al jarenlang door meerdere restaurantgidsen bekroond vanwege zijn hartelijke ontvangst en uitstekende wijnlijst.

4. First floor Hotel Palace Berlin

Budapester Strasse 45

Sinds de opening in 1993 behoort First Floor, gelegen op de eerste verdieping van Hotel Palace Berlin, tot de toprestaurants van Berlijn. Hier toveren chef-kok Matthias Diether en zijn team de heerlijkste maaltijden op tafel. Het restaurant kreeg zijn eerste Michelinster in 1997 en heeft die tot op de dag van vandaag weten te behouden. First Floor kan ook prat gaan op een uitstekende wijnkaart. De sommelier van het restaurant, Gunnar Tietz, werd door hotel- en restaurantgids GaultMillau uitgeroepen tot de beste van 2011.

5. Berliner Fernsehturm

Panoramastrasse 1A

Dineren op 200 meter hoogte? Het kan in de Berliner Fernsehturm. Met de stad aan je voeten geniet je hier van overheerlijke nationale en internationale gerechten. Vervelen doet het uitzicht niet, want ieder uur draait dit restaurant één- of tweemaal rond zijn as. Wil je van een spectaculair uitzicht over de stad genieten, dan is Berliner Fernsehturm een echte aanrader.

Vergelijk hier vluchten naar Berlijn
Zoek hier een goedkoop hotel in Berlijn

Bron: www.orbiville.be

Partner Content