De beste wedding-films ooit

Door De Redactie
Het is nog heel even afwachten totdat we eindelijk op 3 augustus naar de bioscoop kunnen rennen om getuige te zijn van de huwelijkse chaos die te zien is in Bridesmaids. Deze film wordt omschreven als de vrouwelijke tegenhanger van de kaskraker The Hangover en zit boordevol geestige en tenenkrommende gebeurtenissen. Een echte 'feel good movie' die je niet mag missen! Maar ook onderstaande wedding-movies moet je zeker een keertje gezien hebben!

Bij Bridesmaids is er geen reden om snikkend met een pak tissues en chocola voor de televisie te gaan zitten, want je zult versteld staan hoe gek en hilarisch de periode rondom een huwelijk kan lopen, wat zorgt voor hele leuke momenten. Sta je zelf op het punt om te trouwen, gaat je beste vriend of vriendin trouwen, of ben je zelf misschien net in een huwelijks crisis beland, dan moet je zeker weten dat je de volgende films hebt gezien. Al is het alleen maar om te zien dat het altijd erger kan!

7. My Big Fat Greek Wedding

Toula komt uit een strenge Griekse familie, ze is 30 jaar, woont alleen, werkt bij een reisbureau en helpt in het weekend bij het Griekse restaurant van haar familie. Ze is een zorgenkindje, want het wil maar niet lukken in de liefde. Dan komt ze de knappe, Amerikaanse Ian Miller tegen. Ze krijgen een relatie en alles lijkt goed te gaan. Tot dat haar vader Gus achter de relatie komt en het niet kan accepteren dat Ian niet Grieks is. Een komedie die perfect de cultuurverschillen weergeeft en de liefde van een vader voor zijn dochter laat zien.

6. Four Weddings and a Funeral

De jonge Engelsman Charles (Hugh Grant) woont samen met zijn zus en is nog steeds vrijgezel omdat hij geen enkele relatie in stand weet te houden. Tijdens één van de vier huwelijken waar hij en zijn groep vrienden elkaar steeds treffen ontmoet hij de Amerikaanse Carrie (Andie MacDowell). Zal hij ditmaal zijn hart voor haar openen?

5. 27 Dresses

Jane (Katherina Heigl) is al 27 keer het bruidsmeisje geweest bij allemaal verschillende vriendinnen. Als haar zus ook besluit te trouwen is zij er helemaal klaar mee, zeker omdat Jane stiekem al jaren tot over haar oren verliefd is op de aanstaande van haar zus… En wat doe je dan?

 

4. The Wedding Planner

Nog zo’n lastige situatie. Wat doe je als je je hele leven huwelijken van anderen aan het organiseren bent, zelf geen succes in de liefde hebt en tijdens je werk verliefd wordt op de aanstaande van de bruid waar je het huwelijk voor aan het regelen bent? Een ingewikkelde liefdes roman met Jennifer Lopez en de super sexy Matthew McConaughey in de hoofdrol. Kijken dus!

3. Bridget Jones’ Diary

Bridget Jones, wie kent haar niet. Ze is 32, rookt, drinkt, vindt zichzelf te dik en zit iedere avond alleen in pyjama op de bank. Op een dag besluit ze haar leven een nieuwe wending te geven, aangezien iedereen om haar heen een perfect en liefdevol leven heeft. Ze gaat afvallen, stoppen met drinken en roken en hoopt zo de man van haar dromen tegen te komen. Haar plan van aanpak laat wat te wensen over en dat is allemaal te zien in deze film. Bridget Jones is het ultieme voorbeeld van de ‘girl next’ door.

2. My Best Friends Wedding

Een lastig verhaal, wat zeker nog wel eens vaker voor komt. De twee goede vrienden, Julianne (Julia Roberts) en Michael (Dermont Mulroney) hebben beloofd met elkaar te trouwen als ze op hun 28ste nog steeds niemand hebben gevonden. Een paar dagen voor dat de belofte in vervulling gaat, ontmoet Michael ineens iemand anders waar hij mee wil trouwen. Dan komt Julianne er achter dat ze eigenlijk ziels veel van hem houdt. Maar ja, wat doe je dan? Is ze te laat, of niet?

1. Bridesmaids

De absolute ‘must see’ van deze zomer is toch wel Bridesmaids en daarom staat deze op de eerste plaats. Leef mee met de chaotische Amie en wees getuigen van haar blunders! We hopen maar dat geen enkele vrouw deze aanloop naar een huwelijk ooit hoeft mee te maken, toch is het wel super vermakelijk om naar te kijken! Annie (Kristen Wiig) wordt gevraagd als getuigen bij het huwelijk van haar beste vriendin Lilian. Annie’s leven is een zootje, maar toch doet ze er alles aan om deze taak zo perfect mogelijk te vervullen. Ondanks haar liefdesverdriet en geldproblemen, bluft zij zich een weg door de dure en vreemde gebruiken. Ze krijgt maar één kans en is vastberaden om Lillian en haar bruidsmeisjes te tonen hoever je gaat voor iemand van wie je houdt. Helaas gaat dit niet zonder slag of stoot, wat zorgt voor heel wat hilarische en tenenkrommende momenten.

Partner Content