De kindvriendelijkste vakantieadressen

Door De Redactie

Zin in een stressloos gezinsuitstapje? In een straal van 400 km rond Brussel liggen heel wat super kindvriendelijke vakantieadressen. Boerderijen, vakantiedomeinen, hotels of huurhuisjes, voor elk wat wils.

Met de kids naar Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is een pretpark voor kinderen tot 10 jaar en draait helemaal rond sprookjes. Zo kan je de werkplaats van Gepetto gaan bezichtigen en kan je jezelf ook vergapen aan de door een watermolen aangedreven houtzagerij. Verder kan je er ook ritjes op een echte pony maken en naast het kasteel is het kinderdwaalhof gebouwd. Een bijzonder doolhof met spiegels, spelletjes, kruipbuizen en glijbanen.

Om te bekomen van een druk dagje kan je samen met je kinderen overnachtigen in het Hampshire Golfhotel Waterland (20 minuten van Amsterdam).

Meer info: http://www.sprookjeswonderland.nl/

Hollywood in Duitsland

Zijn je kinderen gek op films of special effects? Ga dan eens een weekend met hen naar het Moviepark in Duitsland. Naast razensnelle attracties, massa's waterplezier zijn er ook een aantal shows en evenementen voor kids voorzien. Ook overnachten is er geen probleem…er zijn verschillende hotels in de buurt die jou en je kinderen met open armen ontvangen! 

Meer info: www.moviepark.de

Outdoor-fun in Duitsland

Het vakantiepark DorintResorts Winterberg is een vakantiepark dat over landhuizen én hotelkamers beschikt die harmonieus in een bosrijk landschap zijn opgenomen. Naast een overdekt zwembad met kinderbad vind je in het domein ook nog een kinderspeeltuin, een fitnessruimte, sauna en dampbad en een kinderspeelhoek. Tijdens de schoolvakantie is er bovendien ook een animatieprogramma voor de kids! Bij mooi weer staan natuur en avontuur centraal in Winterberg.

Meer info: www.dorintresorts.com

Villapark in Nederland

Het stijlvolle villapark Città Romana ligt in de nabijheid van Haringvliet. Je kinderen zullen er zich ongetwijfeld uitleven op het strand en in de duinen maar ook in de kinderopvang "Mickey" kunnen ze hun hartje ophalen. Geregeld worden er ook uitstapjes georganiseerd voor de kids. De villa's zijn voorzien van alle luxe en comfort en aan het overdekt zwembad is een speciaal kinderbadje voorzien.

Meer info: www.cittaromana.com

Ontspannen in de Ardennen

Het vakantiepark l'Espinette is kleinschalig maar familievriendelijk en ligt midden in de prachtige Ourthevallei aan de rand van een uitgestrekt bos. Ideaal dus voor de kinderen om eens goed te ravotten. Vanaf eind mei tot begin september kan je genieten van het openluchtzwembad met apart kinderbad. Ook voetbal- of volleybalfanaten komen er aan hun trekken dankzij twee sportvelden. In juli en augustus is er ook een animatieprogramma voorzien met sportieve activiteiten.

Meer info: http://www.ardennen-online.com/vakantieparken/1003/LEspinette.html

In Libelle 10 (8 maart) vind je nog tal van andere vakantieadressen die aan te raden zijn wanneer je met je kinderen op vakantie wil!

Partner Content