De leukste steden van de VS

Door De Redactie
Vijf bekende en minder bekende steden voor een geslaagde vakantie aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. In Amerika is een bezoek aan een metropool gemakkelijk te combineren met zonovergoten stranden en/of spannende avonturen. Hier moet je heen!

1. NEW YORK EN THE HAMPTONS

New York is en blijft een fascinerende stad waar altijd wel wat te beleven valt. Vooral in het najaar is de Big Apple een populaire bestemming. Reis ook jij er de komende maanden heen, kies dan zorgvuldig je verblijfplaats uit zodat je niet al te veel tijd doorbrengt in ondergrondse metrostations.

Midtown
Midtown is de wijk rond Times Square. Hier logeer je het best wanneer je NYC voor het eerst bezoekt.

Upper West Side
Reis je met kinderen, dan kies je beter voor een verblijfplaats in Upper Side West. Hier is het namelijk iets rustiger. Bovendien liggen Central Park en NY’s beste museum, het American Museum of Natural History, binnen handbereik.

West Village
Voor New York-kenners is West Village the place to be’. Hier vind je hippe hotels, clubs, restaurants en goede winkelmogelijkheden.

The Hamptons
Na een paar intensieve dagen in de stad die nooit slaapt, snak je wellicht naar wat rust. Huur een auto en rijd naar The Hamptons, de speeltuin van de ‘rich & famous’. Hier vind je enkele van de mooiste zandstranden van de oostkust. Logeren doe je het best in een Bed & Breakfast.

Zoek hier een goedkoop [LINK_TEXT id=3] en een [LINK_TEXT id=4].

2. MIAMI BEACH

Mooie huizen in art deco-stijl, mooie mensen en mooie stranden in het midden van de stad. In Miami krijg je als het ware het gevoel in een film te zijn beland. Hier vind je uitstekende shoppingmogelijkheden en een groot aanbod van restaurants en nachtelijk vertier. Kortom, iedereen vindt hier wel iets van zijn gading. Gezinnen met kinderen logeren het best in Middle Beach, terwijl koppels en groepen bij voorkeur in South Beach verblijven.

Key West
Key West ligt op ongeveer 3,5 uur rijden met de auto van Miami. Je kunt er ook met de boot naartoe. Hoe je er ook heen gaat, een bezoek aan dit tropische paradijs in het uiterste zuiden van de VS is zeker de moeite waard. Ga ‘s avonds naar The Southernmost Point en geniet er van een adembenemende zonsondergang.

Everglades
Ga alligators spotten in de wilde natuur! Met een airboat zweef je tegen 60km/u over het water, een spannend avontuur en een leuke afwisseling na al het zonnen, zwemmen, shoppen en uitgaan. Je rijdt in ongeveer een uur van Miami naar Everglades.

Goedkoop shoppen
In en rond Miami vind je massa’s outlets en shoppingcenters. Maak van de gelegenheid gebruik en vul je koffers met goedkope Amerikaanse merken, technische snufjes, schmink enz. Ga langs bij Bal Harbour Shops, Sawgrass Mills en Dolphin Mall.

Verglijk hier [LINK_TEXT id=6] en [LINK_TEXT id=7].

3. SEATTLE EN WASHINGTON STATE

Seattle is met zijn talrijke parken misschien wel de groenste stad van Amerika. Hier vond de koffieketen Starbucks zijn oorsprong en er ligt dan ook een Starbucks-café op elke hoek van de straat. Wil je van een spectaculair uitzicht over de stad genieten, dan moet je naar Space Needle Oberservation Deck.

Olympic National Park
Elk jaar komen duizenden Twilight-fans hierheen om de woonplaats van Edward en Bella met eigen ogen te zien. Wie van bossen, mooie stranden en gezellige dorpjes houdt, voelt zich hier zeker in zijn nopjes.

Cruisen naar Alaska
Vanuit Seattle vertrekken meerdere avontuurlijke cruises naar Alaska. Hier wachten een ongerept natuurgebied zo ver als het oog reikt en een spannende dierenwereld met grizzlyberen en walvissen.

Boeingfabriek
Voor liefhebbers van vliegtuigen is een bezoek aan de vliegtuigfabriek van Boeing in Everett een absolute must. Je krijgt er een verbluffende rondleiding van anderhalf uur die eindigt in de hallen waar de reusachtige Jumbo Jets worden gebouwd.

Boek hier een voordelige [LINK_TEXT id=9] en een [LINK_TEXT id=10].

4. LOS ANGELES

Los Angeles, de stad waar dromen werkelijk worden! Bezoek de filmstudio’s van Hollywood, bewonder de luxe villa’s van Beverly Hills, ga zonnen op het mooie strand van Santa Monica en beleef dolle pret in Disneyland.

De stad van de pretparken
Los Angeles telt heel wat pretparken, waarvan Disneyland het meest bekende is. Andere themaparken zijn Universal Film Studio’s, Knott’s Berry Farm en Six Flags Magic Mountain. Een tip voor Disneyland: Wees er ‘s ochtends vroeg bij en koop een ‘Fast pass’. Zo krijg je makkelijker toegang tot het park en hoef je niet zo lang te wachten bij de populairste attracties.

Venice Beach
Vandaag de dag is Venice Beach een van de hipste wijken van Los Angeles. Designhotels, boetiekjes en restaurantjes schieten hier als paddenstoelen uit de grond. De bekende strandpromenade ziet er wel nog steeds uit zoals in de films, met jongeren op skateboards en bodybuilders op Muscle Beach.

Farmers Market
Reis terug in de tijd. Winkels en cafés zien er hier uit zoals in de jaren 1950. Aan de kramen koop je verse groenten en fruit, kaas, vis en vlees. Kijk er niet van op als je hier een bekend persoon tegen het lijf loopt.

Zoek hier een [LINK_TEXT id=12] en een [LINK_TEXT id=13].

5. WASHINGTON DC

Washington, de hoofdstad van de VS, is meer dan alleen een politiek centrum. Ga struinen door de charmante wijken Georgetown en Adams Morgan en breng een bezoek aan historische monumenten als het Vietnam Memorial en het Washington Monument. Tip: Verken de stad per fiets onder begeleiding van een gids!

Newseum
Newseum is momenteel een van de populairste musea in Washington DC. Het is 23 000 m2 groot, boordevol krantenknipsels en andere informatie over de grootste gebeurtenissen van onze moderne tijd.

Alexandria
Bezoek Alexandria, een voorstad van Washington DC die weldra met de hoofdstad zal samengroeien. Hier waan je je als het ware in koloniale tijden. Ontdek de stad op een originele manier en neem deel aan een spannende begeleide nachtelijke spooktocht.

Chesapeake Bay
Chesapeake Bay ligt op slechts een uurtje rijden met de auto van Washington DC. Hier vind je drie stranden: Chesapeake Bay Beach is dé plek voor romantische zielen, Sandbridge Beach is ideaal voor gezinnen met kinderen en Resort Area met zijn vijf kilometer lange strandpromenade is geschikt voor vrijwel iedereen.

Boek hier een voordelig [LINK_TEXT id=15] en een [LINK_TEXT id=16].

(Bron: www.orbiville.be)
Op vakantie? Vergelijk hier de [LINK_TEXT id=18], [LINK_TEXT id=19] en [LINK_TEXT id=20].

Partner Content