De onderwaterwereld op je Wii

Door De Redactie
Endless Ocean 2 is een vreedzaam duikspel voor de Nintendo Wii waar je in traag tempo de onderwaterwereld verkent. De game biedt een gevarieerd aanbod locaties: koraalriffen, oceanen, ijszeeën, rivieren, ... Elke locatie heeft zijn eigen fauna en flora. Het ontdekken van de verschillende soorten dieren is de kern van het spel.

Om toch een beetje richting te geven aan je avonturen speelt er zich een dun verhaaltje af gedurende de game. Je bent namelijk op zoek naar een mysterieuze gezonken schat. Tijdens je duiken kan je voorwerpen bergen en deze verkopen om zo je duikmateriaal te verbeteren. Daarnaast zitten er nog heel wat losse kleine opdrachtjes in het spel om je bezig te houden en de verschillende locaties op andere tijdstippen van de dag te bezoeken. Als je stevig doorspeelt ben je op een 15-tal uurtjes klaar met het verhaal. Daarna kan je wel nog verder duiken om alle soorten te catalogeren, je aquarium uit te breiden of je eigen koraalrif aan te planten.

Onderwater ziet de game er OK uit en de vissen en dieren komen goed tot hun recht. Boven water, schiet het spel wat te kort maar daar word je gelukkig niet te vaak mee geconfronteerd. De besturing zit goed en is eenvoudig aan te leren. Soms zou je wel willen dat je wat sneller kon zwemmen om het tempo wat op te drijven.

Ondanks de Nederlandse handleiding en Nederlandse doos is de game enkel in het Engels, Frans, Duits, Spaans of Italiaans te spelen. Dat vormt wel een drempel voor kinderen om dit zonder begeleiding te spelen.

Partner Content