De reis naar Mandolan

Door De Redactie
Wanneer heksje Lilly op een dag een bijzondere brief ontvangt, ruikt ze meteen een nieuw avontuur. Samen met draakje Hektor snelt ze de grootvizier van Mandolan te hulp!

Op de eerste pagina’s krijg je uitleg over wie Heksje Lilly is. Ze lijkt een gewoon meisje maar ze heeft een toverboek! Maar dat is moeilijk om geheim te houden. Zeker met haar broertje Leon in de buurt. Dan begint het echte verhaal met het eerste hoofdstuk.

Lilly krijgt een bijzondere brief van de postbode. Er staat zelfs op geschreven “Aan Superheks Lilly”. Door de prachtige postzegel denkt Lilly dat het echt wel van een ver land moet komen. De brief op het supermooie papier komt van de “Grootvizier van Mandolan” en er blinkt een prachtige stempel onderaan de brief. Het is een kreet om hulp want een boosaardig iemand heeft het land betoverd. Lilly weet helemaal niet waar Mandolan ligt of wat een Grootvizier is. Ze gaat meteen informatie op het internet zoeken. Lilly denkt dat een Grootvizier iemand moet zijn zoals een koning. Ze bekijkt de kleurrijke foto’s van dit bijzondere land en zijn inwoners. Het ruikt naar avontuur!

Lilly roept met de drakenschub Hektor, de draak bij zich. Die grappige draak kennen we nog uit de vorige film en het boek over Heksje Lilly. Hektor vindt dat ze gewoon thuis moeten blijven omdat Lilly als heks nog niet veel ervaring heeft. Maar Heksje Lilly wil écht gaan helpen. En “Zwoesj” daar zitten ze dan midden in Mandolan tussen kleurrijke danseressen

Wat vond ons proeflezertje van dit boek?

“Ik vind het boek heel leuk om te lezen. Er staan foto’s in uit de film en dat vind ik wel heel cool.” 

 

Heksje Lilly en de reis naar Mandolan door Knister
Uitgeverij Kluitman
ISBN 9789020683806
Prijs 12,50 euro
Vanaf 8 jaar

De film “Heksje Lilly en de reis naar Mandolan” is vanaf 14 april te zien in de bioscoop

Partner Content