VTM

Nieuw VTM-programma gaat op zoek naar de beste pottenbakker van het land

Door Elke Spelters

Zit jij al sinds die stomende scène in ‘Ghost’ met je handen in de klei? Of vond je pas recent het plezier in pottenbakken? Voor het nieuwe VTM-progamma ‘De Schaal van Pascale’ gaat Pascale Naessens samen met twee gerenommeerde keramisten op zoek naar de beste pottenbakker van het land.

Pottenbakken won de laatste jaren serieus aan terrein. Her en der schieten keramisten als paddenstoelen uit de grond. En daar moest VTM iets mee doen. In het nieuwe programma ‘De Schaal van Pascale‘ gaat host Kürt Rogiers samen met Pascale Naessens, de Deens-Amerikaanse Instagramsensatie Tortus en Rudie Delanghe, de Vlaamse grootmeester van de keramiek, op zoek naar de beste pottenbakker van Vlaanderen.

Aanstekelijk avontuur

Pascale Naessens ademt keramiek. Haar servieslijn siert de tafel in menig Vlaamse huiskamer en gerenommeerd sterrenrestaurant. “Tijdens het pottenbakken zit je met je handen in de aarde en kun je creatief zijn”, vertelt Pascale. “Ik denk dat daar nood aan is. Mensen zitten tegenwoordig met zoveel in hun hoofd.”

In ‘De Schaal van Pascale’ worden acht kandidaten week na week opnieuw uitgedaagd in een leuk en aanstekelijk avontuur. Om hen daarop voor te bereiden volgden ze een intense masterclass bij de drie juryleden. Wie straks met de trofee naar huis zal gaan, ontdek je binnenkort op VTM.

DIT VIND JE VAST OOK LEUK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content