De wetten van…Moussa Dembélé.

Door De Redactie

De laatste BV die ons inwijdt in de geschreven en ongeschreven wetten in zijn leven, is Moussa Dembélé, België's voetbalhoop in bange dangen. Een zondagskind, vindt hij zelf!

Heb jij de wet al vaak aan je laars gelapt?

Moussa Dembélé: "Een aantal verkeersovertredingen uitgezonderd, kan ik me niet echt iets voor de geest halen. Maar ik geef toe dat ik wel eens door het rood rij of parkeer waar het niet mag. En af en toe rij ik te snel. Ik heb al vaak snelheidsboetes gekregen, vooral de eerste jaren dat ik autoreed. In Nederland mag je minder snel rijden en staan veel meer flitspalen. Dus ik let nu wel beter op."

Zijn er wetten die jij zou willen afschaffen?

Moussa Dembélé: "Oei…(denkt lang na, buigt naar voren). Belastingen! Die zijn veel te hoog. In Nederland sta je de helft van wat je verdient af aan de fiscus. Omdat ik hier gedomicilieerd ben, geldt dat ook voor mij. Normaal is er voor buitenlanders een andere regeling, maar om een of andere reden moet ik hetzelfde betalen als de doorsnee Nederlander. Daarover heb ik trouwens een rechtszaak lopen. Dus schrijf maar op dat de belastingen lager moeten."

Op het voetbalveld gelden ook veel regels. Hoe belangrijk zijn die voor het spelplezier?

Moussa Dembélé: "Als die er niet zouden zijn, zou ik helemaal geen fun meer hebben in voetbal. Dan wordt elke wedstrijd een groot gevecht met een heleboel gewonden, vrees ik. Zonder regels wordt er vast zo maar wat in het rond geschopt, dus het is wel goed dat ze er zijn."

Jij bent islamitisch opgevoed. Ben je nog steeds gelovig?

Moussa Dembélé: "Ja!"

Moet je soms tegen vooroordelen opboksen omwille van die achtergrond?

Moussa Dembélé: "Automatisch krijg ik met vooroordelen af te rekenen, maar ik trek me daar weinig van aan. Ik lach er vaak mee. Ach, ik ben het zo gewend."

Lees het volledige interview met Moussa Dembélé in Libelle 44 (30 oktober 2008).

Partner Content