Dit is de houdbaarheidsdatum van jouw zonneproducten

Door De Redactie

Vraag jij je ook ieder jaar opnieuw af of je een nieuwe fles zonnecrème moet kopen of dat die fles van vorig jaar nog wel even mee kan? Lees hier hoelang je jouw zonneproducten kan gebruiken zonder dat ze hun werking verliezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonnebrandcrème

In zonnecrème zitten twee beschermende factoren: stoffen die uv-licht weerkaatsen en stoffen die het uv-licht absorberen. Naarmate de crème ouder wordt kan het mengsel gaan scheiden waardoor de twee stoffen niet meer gelijk verdeeld zijn. Als je dan de zonnebrandcrème gaat gebruiken zijn bepaalde delen van je lichaam beter of slechter beschermt tegen de zon. Je oude zonnecrème kan nog wel een jaartje mee, maar veel langer niet.

Aftersun

De houdbaarheidsdatum van [LINK_TEXT id=1] is heel belangrijk omdat je het gebruikt op een gevoelige en soms verbrande huid. Daarom is het dus goed als je de houdbaarheidsdatum van je aftersun in het oog houdt, gebruik hem niet langer dan aangeduid staat. Doe je dat wel dan vergroot je de kans op bacteriën op je gevoelige huid en dat wil je wel voorkomen. Op de meeste beautyproducten staat geen echte datum vermeld, maar wel een symbool waarnaast staat hoelang je het product na opening nog kan gebruiken.

Anti-muggenspray

Een muggenspray die de stof deet bevat kan je gebruiken tot twee jaar na opening. Je moet wel opletten waar je de spray opbergt want de actieve stof kan door de verpakking sijpelen en de omliggende producten aantasten. [LINK_TEXT id=2]sprays met citronella blijven maar een jaar goed. Nadien verdampen de werkende stoffen.

Zelfbruiner

Bij [LINK_TEXT id=3] kan je aan het product zien of het nog goed is of niet. Na ongeveer een jaar zal het goedje groener worden, dit komt omdat de werkende stof oxideert. De zelfbruiner zal ook een metaalachtig gaan ruiken. Als jouw zelfbruiner die kenmerken heeft, dan is het duidelijk: weggooien die handel!

Bescherming voor geverfde haren

Uv-straling is enorm slecht voor gekleurde haren, daarom gebruiken veel mensen een beschermende spray of gel. Deze kan je langer dan een jaar gebruiken mits het op een koele, droge en donkere plek wordt bewaard.

Lees meer:

[LINK_TEXT id=4]

[LINK_TEXT id=5]

Partner Content