Dit zijn de allermooiste voorleesboeken!

Door De Redactie
In samenwerking met Stichting Lezen organiseerde Libelle de voorbije weken een grote voorleesactie. Wij wensen de drie winnaars alvast een welgemeende proficiat!

 

Van 2 tot 6 jaar – Marie

Auteur en componist Jean-Philippe Rieu: “Wat fijn dat Marie uitgebreid in het zonnetje wordt gezet! Ik had nooit kunnen plannen of dromen dat ze zo’n succes zou hebben. Een tiental jaar geleden heb ik het elfje Marie verzonnen voor mijn kinderen. Ik vertelde over haar bij het slapengaan. Pas vorig jaar heb ik haar gedeeld met het grote publiek. Ongelofelijk wat er sindsdien allemaal is gebeurd. We hebben een Marie-dvd gemaakt met mijn eigen muziek erop en daaruit is dan weer een kindervoorstelling ontstaan. Intussen hebben al 10.000 kindjes met Marie meegezongen en meegeleefd. Ze zien haar echt als een vriendinnetje. Iets mooiers kan ik me niet voorstellen.”

[LINK_TEXT id=1]

Van 6 tot 9 jaar – Pluk van de Petteflet

Dik Zweekhorst (hij redigeert de boeken van Annie M.G. Schmidt): “Het doet deugd te merken dat Annie M.G. Schmidts verhaal bijna veertig jaar nadat het voor het eerst verscheen met evenveel plezier wordt voorgelezen. Pluks succes? Hij is alles wat je in je dromen zou kúnnen zijn. Hij heeft superveel vrienden, zet zich in voor dieren en als kind zonder ouders doet hij gewoon waar hij zin in heeft. De dialogen en de sprekende tekeningen van Westendorp maken het boek onweerstaanbaar. Voor kinderen én hun ouders.”

[LINK_TEXT id=2]

Van 9 tot 12 jaar – Elvis de draak en de jacht op Liru

Auteur Stefan Boonen: “Heb ik gewonnen? Echt? Geweldig! Jullie hadden een hele sterke selectie, dus ik ben ontzettend blij dat ik het heb gehaald. Op de Boekenbeurs kreeg ik ook al leuke reacties op het boek. Van ouders die het meenamen op vakantie om samen met hun kinderen in een tentje te lezen. Zoiets is superprettig om te horen. ‘Elvis de Draak’ is het soort boek waaruit de juf of meester op het eind van elke schooldag een kwartiertje voorleest. Avontuurlijk, spannend en grappig, maar vooral gezellig. Iets om samen te beleven.”

[LINK_TEXT id=3]

Van 20 tot 28 november is het Voorleesweek, een initiatief van Stichting Lezen om samen met de kinderen wat vaker in de boeken te duiken. Thuis, in de opvang of op school. Meer info? Surf naar www.voorleesweek.be

Partner Content