POUNDBURY, DORSET - OCTOBER 27: Queen Elizabeth II tours Queen Mother Square on October 27, 2016 in Poundbury, Dorset. (Photo by Samir Hussein/WireImage)

Dit zijn de geheime handgebaren van koningin Elizabeth

Door De Redactie

 

De historicus Hugo Vickers, dé royalty watcher bij uitstek in het Verenigd Koninkrijk, nam het gedrag van de Queen Mum (90) grondig onder de loep. Na ruim 65 jaar op de troon kent ze inmiddels de ‘kneepjes van het vak’ … 

Ontmoetingen en evenementen

Ondanks haar kranige leeftijd laat koningin Elizabeth zich niet kennen. Haar agenda staat nog boordevol ontmoetingen met invloedrijke en minder invloedrijke mensen, evenementen en liefdadigheidsprojecten. Een vlotte timemanagement is dan ook heel belangrijk.

Geheime handgebaren

Door bepaalde handsignalen of bewegingen met haar iconische Launer handtas weet haar entourage echter hoe laat het is:

  • De koningin verwisselt haar handtas van de ene hand naar de andere: ze is klaar met de persoon tegenover haar
  • Ze zet haar handtas op tafel: de gesprek én situatie mag afgerond worden. Ze maakt zich klaar om door te gaan.
  • De koningin raakt haar trouwring aan: haar adviseur, raadsman of entourage moet snel ingrijpen.

Iconische Launer handtas

Wie aan de Queen Mum denkt, denkt ongetwijfeld aan Buckingham Palace en talloze corgi’s. De koningin heeft echter ook een zéér uitgesproken smaak in handtassen. Ze draagt enkel de Launer handtas, met aangepaste verlengde hendels. Zo zit de handtas niet in de weg bij het handen schudden. Haar handtassen komen steeds met een bijhorende spiegel, portefeuille en brillendoos.

 

Dit zit er in de handtas van koningin Elizabeth

Volgens Sally Smith, de auteur van Elizabeth The Queen: The Woman Behind The Throne, zitten de volgende items altijd in haar handtas: muntjes, een zakdoekje, een vulpen en een haakje om haar handtas aan een tafel te hangen.

Bron: The Daily Mail, Beeld: Getty

Mis zéker niet:

Partner Content